23948sdkhjf

Milepæl for nytt selskap: Tegnet stor kontrakt med Statkraft

Like før påske signerte det nyopprettede selskapet Consto Dambygg AS sin første kontrakt. Den ble inngått med Statkraft Energi AS og omfatter rehabilitering av totalt syv dammer i Eringsdalen og Norddalen.

Eringsdalen og Norddalen ligger i kommunene Høyanger og Sogndal i Vestland fylke, og har veitilkomst fra Høyanger. Dammene befinner seg i et fjellområde fra ca. 700 – 900 meter over havet. Dammene har blitt bygget gjennom en lengre tidsperiode som strekker seg fra 1938 – 1960. Flere av dammene har også tidligere gjennomgått oppgraderinger.

Generalentreprise på snaue 300 millioner

De syv dammene skal nå fornyes og tilpasses dagens myndighetskrav. Kontraktsformen er generalentreprise og kontraktens størrelse er på i underkant av 300 millioner kroner ekskl. mva.

Consto Dambygg har allerede startet de fysiske arbeidene og kontrakten strekker seg over totalt fire år. Ferdigstillelse er satt til desember 2024.

Consto etablerte Consto Dambygg like over nyttår for å styrke virksomhetens satsing innenfor dambygging og -rehabilitering, og selskapet har siden etableringen knyttet til seg ressurser med kompetanse og erfaring innenfor dette segmentet.

– Dette oppdraget er en veldig god start for Consto Dambygg. Vi er ydmyke og takknemlige for tilliten vi har fått fra Statkraft. Vi ser veldig frem til å samarbeide med den største aktøren i Norge innenfor vannkraft, sier Jarle Berg-Oksfjellelv, daglig leder i Consto Dambygg.

Kilde: Consto

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094