23948sdkhjf

Utvikler et av Bergens største boligprosjekter

DNB Liv og boligutvikleren Bonava debuterer som strategiske partnere og utvikler i første omgang 300 leiligheter og næringslokaler fordelt på 28.000 kvadratmeter på Sandsli i Bergen. Sandslibuen, som prosjektet er kalt, er et av de største i bergensregionen.

Gro Boge, leder i DNB Næringseiendom og Andreas Hovden, regionsjef i Bonava, er skjønt enige om at de raskt fant tonen. De står midt på en tom og grå parkeringsplass, som om få år blir leiligheter, handlegate og store, grønne fellesområder.

– Det ser ikke slik ut nå, men dette er på mange måter indrefileten på Sandsli. Beliggenheten kloss opptil to bybanestopp og gode naturområder er unik, sier Boge.

Det er første gang DNB Liv går inn i et samarbeid med en utbygger om å forvandle tomt og næringslokaler til leiligheter.

– Vi har mye eiendom og tomter, men nå var tiden inne for å tenke nytt og foredle deler av eiendommene våre til attraktive leiligheter i et godt likt nabolag i Fana bydel i Bergen, sier Boge.

En av de største for Bonava i Norge

Tilsvarende er det første gang Bonava samarbeider med et finansforetak om å utvikle boligprosjekter.

– For oss i Bonava er dette en unik mulighet til å jobbe med en av de største eiendomseierne i Norge. DNB er en stor og seriøs aktør, og vi håper at vi sammen kan skape et nytt og godt nabolag for flere hundre mennesker på Sandsli. Dersom vi får klarsignal for å utvikle alle tomtene sammen med DNB, vil boligsatsingen bli en av de største til Bonava i Norge, sier Hovden.

Fire eiendommer trengte nytt liv

DNB-sjefen forteller at hun gleder seg til tomtene, som i dag består av skog, en enorm parkeringsplass og et kontorbygg – blir forvandlet til noe nytt. DNB Liv har eid eiendommen i 25 år. Vi så at eiendommen har potensial og gjennomførte derfor et stort reguleringsarbeid sammen med de andre eiendomsbesitterne på Sandsli. Dette var ferdig i 2014 og danner grunnlaget for videre foredling av området. Kommuneplanens Arealdel definerer området som et sentrumsområde.

– Vi er klare for å bidra til å utvikling men da trengte vi samarbeid med en profesjonell boligutvikler som kunne foredle boligdelen av prosjektet. Valget falt på Bonava som en solid og meget erfaren utvikler. De har bred erfaring med utvikling av attraktive boligområder - også på Sandsli -og oppleves derfor som et trygt valg, sier Gro Boge, som ser for seg mye aktivitet på Sandsli de neste årene.

– Området vi skal utvikle er veldig stort med sine 28 mål, og uten sidestykke i Bergen. I løpet av de neste årene vil det bygges 300 til 400 leiligheter i de første byggetrinnene. I tillegg har vi et stort kontorbygg som tidligere huset Aker Solutions på en egen tomt. Her ønsker vi en god dialog med kommunen for å få blåse mer liv i næringseiendommen, og kanskje få deler av tomten regulert til boligformål. Men dette er et stykke fram i tid, sier hun.

Kilde: Bonava

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096