23948sdkhjf

Consto gikk med underskudd – for aller første gang

Consto-konsernet fikk i 2020 en omsetning på 6,6 milliarder kroner og et resultat før skatt på minus 28,7 millioner kroner. Dette er første gang i Constos 15-årige historie at konsernet går med underskudd. Samtidig gikk Consto inn i 2021 med en historisk høy ordrereserve

Det negative resultatet skriver seg til feilslåtte prosjekter; to omsorgsbygg på Innlandet, et byggeprosjekt i Rogaland samt et anleggsprosjekt i Finnmark. Disse prosjektene ga så store utslag at resultatet ble negativt for konsernet samlet, skriver selskapet i en pressemelding.

– Resultatene fra disse selskapene skyldes feil prising, feil organisering og dårlig styring. Det er gjort tiltak for å forebygge dette fremover, sier Hans Kristian Seterlund, adm. direktør i konsernet Consto.

Stor aktivitet i Norge og i Sverige

Consto er et av Norges ledende konsern innenfor bygg og anlegg med hovedkontor i Tromsø. Consto er morselskap til en rekke regionale driftsselskaper og etablerte seg i 2017 også i Sverige.

Jevnt over har det vært stor aktivitet i Consto i begge landene. I Nord-Norge omsatte Consto i 2020 for nær 2 milliarder kroner, i Midt-Norge endte omsetningen på om lag 1 milliard kroner og på Vestlandet nær 500 millioner kroner. Virksomheten på Østlandet hadde en omsetning på totalt 1 milliard kroner og på Sørlandet ble det omsatt for 250 millioner kroner. Anleggselskapene omsatte for totalt 750 millioner kroner.

Virksomheten i nabolandet har de senere årene gjennomgått omfattende strukturering og omorganisering, etter å ha levert svake resultater både i 2018 og i 2019. I fjor ga dette arbeidet resultater, med en omsetning på 1,3 milliarder kroner og et positivt resultat før skatt på 40 millioner kroner.

Historisk høy ordrereserve

Seterlund forteller at de signerte mange nye kontrakter i 2020 og som resulterte i en historisk høy ordrereserve ved årsskiftet.

Total ordrereserve for konsernet per 1.1.2021 er på 14,7 milliarder kroner, herav 10,2 milliarder kroner i Norge og 4,5 milliarder kroner i Sverige. Av den totale ordrereserven er 7,2 milliarder kroner inndekket i 2021, fordelt på 5,6 milliarder kroner i Norge og 1,6 milliarder kroner i Sverige, opplyser selskapet.

– Etter et 2020 hvor Consto har slitt med noen meget dårlige prosjekter, ser dette året mye lysere ut. Alt tilsier at konsernet skal levere et resultat med tilfredsstillende margin, sier Seterlund.

Kilde: Consto

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109