23948sdkhjf

Håndverkere må i fengsel

Håndverkskompaniet AS vant totalentreprisen om å rehabilitere de tekniske anleggene ved Ila fengsel og forvaringsanstalt. Prosjektet har en kostnadsramme på rundt 350 millioner kroner.

Statsbygg gjennomfører prosjektet på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet. Det omfatter rehabilitering av tekniske anlegg i Hovedbygget, Sydblokka og Annekset, samt installasjon av toalett på alle celler og utskifting av alle celledører.

Over 80 år gamle komponenter

Statsbygg opplyser at de tekniske anleggene som ventilasjon, rør, elektro, m.m. ved fengselet er slitte, delvis med originale komponenter fra 1939. Hovedbygget ble opprinnelig bygget med naturlig ventilasjon. Etter flere pålegg fra brannvesenet har den naturlige ventilasjonen blitt tettet, slik at bygget i dag i prinsippet er uventilert. Installasjon av toalett på cellene utløser krav til balansert mekanisk ventilasjon, og installering av ventilasjon medfører behov for totalutskifting av de elektriske anleggene, som også er i dårlig stand.

Etter rehabiliteringen av de tekniske anleggene skal Ila fengsel være forberedt for langsiktig fengselsdrift, inneklimaet vil bli bedre, og prosjektet vil forebygge skader som mugg o.l. og løse luktproblematikk fra kjøkken og toalett.

Kilde: Statsbygg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11