23948sdkhjf

Veidekke skal bygge sykehus for 685 millioner

Veidekke har skrevet kontrakt med Helse Førde HF om bygging av et åtte etasjers sykehusbygg på drøyt 13.000 kvm i Førde.

I samspillsfasen som har pågått et års tid har partene sammen utviklet et meget areal- og kostnadseffektivt sykehusprosjekt. Kontrakten er en totalentreprise verdt 685 millioner kroner ekskl. mva, opplyser Veidekke i en pressemelding.

13.000 kvm nytt pluss 2.000 kvm rehabilitering

Det nye bygget blir på drøyt 13.000 kvm og skal kobles sammen med dagens hovedbygg. Dette krever rehabilitering av om lag 2.000 kvm i det eksisterende hovedbygget som også inngår i Veidekkes oppdrag.

Det nye bygget skal blant annet huse kvinneklinikken med fire nye fødestuer, en ny sengepost for føde- og barselomsorg samt en ny avdeling for barn. Spesielt for mor og barn vil enerom gjøre stor forskjell i den tiden de er på sykehuset. Bygget vil også få flere nye avanserte spesialrom, ny operasjonsavdeling med åtte operasjonsstuer (dagens er fra 1970-tallet), ny observasjons­­post og en ny post for oppvåking.

Totalprosjekt på 1,5 milliarder

Grunnarbeidene starter rett over påske, og bygget skal stå klart til bruk våren 2024. Dette er det største delprosjektet i det store moderniseringsarbeidet som pågår ved Førde sentralsjukehus og som har en økonomisk ramme på 1,5 milliarder kroner.

Distriktsleder Rune Karlsen (t.v.) i Veidekke og adm. direktør Arve Varden i Helse Førde HF signerer kontrakten. Foto: Helse Førde

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11