23948sdkhjf

Omstridt ny skole på Averøy: «Dette prosjektet ville vi ha»

Etter at Nordmøre tingrett ikke tok Veidekkes begjæring om midlertidig forføyning til følge har Averøy kommune signert en samspillskontrakt med Betonmast Røsand om bygging av en ny barneskole på Averøy.

Prosjektet skal gjennomføres som en samspillsentreprise, og byggekontrakten er forventet å bli på om lag 150 millioner kroner ekskl. mva.

– Dette prosjektet ville vi ha. Prosjektet ligger i vår hjemkommune, og vi har hatt flere større utbygninger for kommunen tidligere. Samtidig visste vi at konkurransen var tøff, og vi la ned mye ressurser i å få til et godt og kostnadseffektivt bygg med gode kvaliteter, sier Eskild Røsand, daglig leder i Betonmast Røsand.

Les også: Veidekke og Betonmast i retten: I klinsj over skolebygg på Averøy

Begjæringen om midlertidig forføyning ikke ble tatt til følge

Averøy kommune kåret i desember Betonmast Røsand AS som vinner av en pris- og designkonkurranse for bygging av en ny barneskole. Veidekke AS klaget på kåringen, men etter at denne ble avvist av kommunen sendte Veidekke begjæring om midlertidig forføyning til Nordmøre tingrett. Rettens kjennelse ble avsagt 8. mars, der slutningen var at begjæringen om midlertidig forføyning ikke ble tatt til følge.

Veidekke har etter dommen i Nordmøre tingrett signalisert at de vurderer å anke kjennelsen, og ber kommunen om å avstå fra kontraktsinngåelse til en anke og avgjørelse i en høyere rettsinstans er avgjort. Averøy kommune opplyser at den imidlertid ikke ville avvente en eventuell ankebehandling og signerte på mandag samspillsavtalen. Kontrakt for totalentreprisen forventes signert i løpet av andre kvartal. Byggestart er beregnet til våren 2021, og skolen skal stå ferdig til sommeren/høsten 2022.

Scoret høyest på samspillskompetanse

Betonmast opplyser å ha lang og god erfaring med samspillsprosjekter. I konkurransen om skolen på Averøy Vest scoret Betonmast Røsand høyest på samspillskompetanse.

– Våre medarbeidere har sammen med ressurser i SPINN Arkitekter, Lo:Le Landskap og rådgiverne i COWI jobbet mye med kostnadseffektive og bærekraftige løsninger. Samarbeidet har vært meget godt, og alle involverte opplever at de har spilt hverandre gode. God kjemi i gruppen gir en positiv opplevelse for alle parter, samtidig som det gir gode løsninger for prosjektet som helhet, sier Røsand.

Fra lavenergibygg til passivhus

Den nye skolen på Averøy vest er planlagt for 240 elever, og erstatter tre skoler. I tillegg vil gymsal, spesialrom og fellesarealer gi muligheter for sambruk og aktiviteter utenom skoletid.

Røsand opplyser at prosjektet vil oppnå passivhus-standard, et hakk opp fra Averøy kommunes krav om lavenergibygg.

– Dette får vi til gjennom utstrakt bruk av tre og gode energiløsninger som solfangere, solceller, og energibrønner. Gjennom optimalisering av bygningskroppen oppnås et klimaskall, som sammen med teknologiske løsninger som Smart by Powerhouse gir kostnadsbesparinger ved fremtidig drift av bygget, utdyper han.

Kilde: Averøy kommune / Betonmast

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079