23948sdkhjf

Bygg og anlegg: Aldri før har så mange jenter søkt seg til bransjen

Flere jenter søker seg til de guttedominerte utdanningsprogrammene bygg- og anleggsteknikk.

Nye tall fra utdanningsdirektoratet viser en økning av søkere til bygg- og anlegg og aldri før har det vært så mange jenter som søker seg til bygg- og anleggsteknikk.

Fra 4 til 16 prosent

I 2012 var kun 4 prosent av søkerne til bygg- og anleggsteknikk jenter. På teknologi- og industrifag var andelen jenter 12 prosent. I år er andelen jenter henholdsvis 10 og 16 prosent av søkerne, i følge Kunnskapsdepartementet.

Marie hos Epiroc

Anleggsmagasinet fikk møte Marie Lien (24), som er mekanikerlærling hos Epiroc i Vestby. Hun er et godt eksempel på den gode statistikken de siste årene.

- Jeg er svært fornøyd, miljøet er bra og jeg vil gjerne fortsette her, kommenterer hun.

Hun er en del av Epiroc Norges lærlingeprogram som har et juniorkull og et seniorkull.

Viktig for bransjen

– Det er viktig for byggenæringen å rekruttere de beste fra hele befolkningen. Dette er gode tall som også er gode nyheter for å få større mangfold i vår næring, sier Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i BNL.

Rekordtall

Aldri før har så mange jenter søkt seg til de guttedominerte utdanningsprogrammene bygg- og anleggsteknikk og teknologi- og industrifag som i år.

– Det at flere jenter ser mulighetene i vår næring, er svært positivt. Det er flott å se at arbeidet som flere nettverk, bedrifter og bransjer har satt i gang for å få flere kvinner til å velge byggenæringen, gir resultater, sier Jørgen Leegaard.

De siste årene har omtrent halvparten av elevene som skal begynne på videregående skole, søkt seg til yrkesfag. I år er andelen litt over halvparten – 51 prosent. Det er 1.000 flere søkere til yrkesfag sammenlignet med studieforberedende.

Positivt trend

For bygg- og anleggsteknikk Vg1 betyr dette i år 4334 søker mot 4289 i fjor.

– Vi har hatt en positiv trend de siste årene. Dette er svært viktig, også fordi fagarbeidere er svært ettertraktet noe som både vårt fremtidsbarometer og NHOs kompetansebarometer også bekrefter.

Det er også en økning i søkere til læreplass. Det er 3457 som søker læreplass for bygg- og anleggsteknikk i år, avslutter Leegaard.

Kilde: Pressemelding fra BNL

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.332