23948sdkhjf

Veidekke skal bygge P-hus i fjell på Odderøya

Veidekke har fått i oppdrag av Kanalbyen Eiendom AS å bygge et parkeringsanlegg med 341 parkeringsplasser i fjellet på Odderøya i Kristiansand. Kontrakten er en totalentreprise verdt 130 millioner kroner ekskl. mva.

Prosjektet er utviklet i nært samarbeid mellom Veidekke og Kanalbyen Eiendom. Kanalbyen er en ny bydel på Odderøya i kort gangavstand fra Kristiansand sentrum. Her er det planlagt for rundt 700 leiligheter med sjøen på den ene siden, skogen på den andre og en kanal gjennom det hele. De første beboerne flyttet inn i januar 2019, og nå er det tredje av i alt syv byggetrinn under oppføring.

Ved å legge parkeringshuset i fjellet blir området åpent, inkluderende og tilgjengelig samtidig som beboerne får kort vei til bilene sine, skriver Veidekke i en pressemelding.

– Vi takker så mye for oppdraget. Her skal vi få utnyttet vår kompetanse innen både bygg og anlegg på beste måte. Nå gleder vi oss til å komme i gang med byggearbeidene sammen med våre lokale samarbeidspartnere til sommeren, sier prosjektdirektør Bernt Wilhelmsen i Veidekke.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078