23948sdkhjf

Fri Sikt i fjorten etasjer

– Det å bygge 14 etasjer er ikke dagligdags, sier Kjetil Nordang, adm. direktør i Peab K. Nordang som nå starter tredje og siste byggetrinn på leilighetsprosjektet Fri Sikt i Ålesund. Totalentreprisen er på ca. 120 millioner kroner ekskl. mva.

Når tredje og siste byggetrinn av Fri Sikt står innflyttingsklart i 2023, har det vokst frem en helt ny bydel med 158 leiligheter på Volsdalsberga, like ved Color Line Stadion i Ålesund. Byggherre og utvikler er selskapet Fri Sikt Volsdalsberga, som eies 60 prosent av Ulsmo Eiendom og 40 prosent av Peab Eiendomsutvikling Nord.

Kontinuitet på byggeplassen

Peab K. Nordang har vært totalentreprenør på alle byggetrinn i prosjektet. Første byggestart var i 2018.

– Vi har nettopp ferdigstilt overlevering og innflytting av første byggetrinn, og er snart midtveis i andre byggetrinn. For oss er det veldig god timing med oppstart av tredje byggetrinn nå. Det betyr at vi kan holde kontinuitet på byggeplassen og stødig fremdrift i prosjektet, sier Kjetil Nordang, adm. direktør i Peab K. Nordang.

Tredje byggetrinn består av en høyblokk på 14 etasjer, helt innerst mot Color Line Stadion. Her blir det totalt 46 leiligheter fordelt på totalt 17 ulike leilighetstyper.

– Av de tre byggetrinnene er dette bygget det absolutt mest prestisjefulle. Det å bygge 14 etasjer er ikke dagligdags, og dette signalbygget kommer til å bli synlig i hele bybildet. Prosjektet har gjennomgående høy standard, og vi gleder oss til å sette i gang med dette prestisjebygget, sier Nordang.

Ingerid Ulstein, styreleder i Fri Sikt Volsdalsberga, synes det er ekstra hyggelig når et så stort byggeprosjekt i Ålesund kan gjennomføres uten opphold. – Det innebærer ikke bare et formidabelt salg, men også et godt samarbeid mellom byggherre og totalentreprenør. Totalentreprenør har lykkes i sin håndtering av covid-19. Byggeplassen har vært i drift hele tiden. Nå avslutter vi med høyhuset som vil gjøre boligprosjektet komplett, med et flott uteareal og fjordutsikt fra samtlige leiligheter, sier hun.

Utfordrende geometri

Byggestart vil skje i løpet av våren, og leilighetene skal være innflyttingsklare i løpet av 2023. Prosjektleder Åge Tryggestad i Peab K. Nordang sier bygget har en meget utfordrende geometri og at det stiller ekstra krav til presis planlegging gjennom hele prosjektet.

– Detaljert planlegging og god logistikk blir helt essensielt. Samtidig må vi legge ekstra ressurser på sikker-jobb-analyser og HMS-arbeid, i og med at prosjektet omfatter en god del arbeid i store høyder, understreker prosjektlederen, som er glad for at prosjektet i stor grad skal gjennomføres med egne ressurser.

– Alt betong- og tømrerarbeid skal plassbygges, og utføres av våre egne håndverkere. Etasjeskiller blir utført med etterspent betongdekke og balkongene utføres i plassbygd betong og tremmegulv. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Tryggestad.

Kilde: Peab

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.188