23948sdkhjf

Drammen Helsepark skal velge entreprenør til omfattende grunnarbeid

Hvem som skal utføre grunnarbeidene for Drammen Helsepark avgjøres til høsten. Tilbudspapirene sendes til interesserte i august. En rekke av de aktuelle entreprenørene fikk denne uken oppdatert informasjon om planene.

– Vi ønsker at aktuelle entreprenører er forberedt. Det handler om å skape forutsigbarhet og gjøre det mulig for entreprenørene å planlegge for anbudsarbeidet, sier utbyggingsdirektør Jon Chr. Simenstad i Drammen Helsepark AS.

20 entreprenører fikk informasjon

Denne uken informerte Drammen Helsepark entreprenørbransjen. Informasjonsmøtet ble holdt digitalt og 20 ulike entreprenører fikk den samme informasjonen.

Grunnarbeidene blir omfattende. 83.000 kubikkmeter masse skal graves ut. Det skal spuntes, peles og støpes en parkeringskjeller som blir 450 meter lang og 45 meter bred. Den skal romme cirka 360 parkeringsplasser for sykehuset og helseparken som bygges over kjelleren.

Helseparken blir nærmeste nabo til det nye sykehuset på Brakerøya i Drammen. Den kan knyttes sammen med sykehuset med en egen gangbru. Første byggetrinn skal åpnes samtidig med sykehuset. Det betyr i mai 2025.

Planen er å ha parkeringskjelleren klar slik at første byggetrinn over bakken kan starte i 2024.

– Tilbudspapirene er klar i august. De sendes interesserte entreprenører, sier utbyggingsdirektør Jon Chr. Simenstad i Drammen Helsepark AS. Foto: Jørn Grønlund

Kilde: Drammen Helsepark

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062