23948sdkhjf

Nytt skoleprosjekt for Peab K. Nordang

Ørsta kommune valgte Peab K. Nordang som totalentreprenør for Sæbø skule og barnehage. Byggene skal oppføres i massivtre og kontrakten har en verdi ca. 58 millioner kroner ekskl. mva.

I over 20 år har Peab K. Nordang bygd skoler på Nord-Vestlandet. Administrerende direktør Kjetil Nordang er fornøyd med at selskapet er tildelt nok et skoleprosjekt.

− Vi jobber hver dag for å være en samfunnsbygger i de lokalsamfunnene der vi lever og jobber. En naturlig del av strategien er å satse litt ekstra på å vinne skole- og barnehageprosjekter, forteller Nordang.

Bygger kunnskap med erfaringsoverføring

Akkurat nå er entreprenøren helt i innspurten med det nye mediebygget ved Høgskulen i Volda, og avdelingen i Bergen er i gang med å bygge Nye Vaksdal skule.

– Gjennom mange år har vi opparbeidet solid erfaring og kompetanse på alle typer skolebygg, og jobber aktivt med erfaringsoverføring fra prosjekt til prosjekt. Vi ser frem til å bygge en flott skole og barnehage for Ørsta kommune og alle foreldre, lærere og barn som skal ta den i bruk, sier Nordang.

– Vi ser spesielt positivt på at skolen og barnehagen skal bygges i massivtre, og at det er tydelige miljøambisjoner i prosjektet, sier prosjektleder Camilla Callsen i Peab K. Nordang. Foto: Marianne With Nor/Ljos Foto

Massivtre og miljøambisjoner

Rett etter påske starter detaljprosjekteringen på Sæbø skule og barnehage, parallelt med sanering og rivearbeider. Barnehagen bygges som en integrert del av nybygget, som i tillegg vil romme både barne- og ungdomsskole. Hele prosjektet oppføres i massivtre, noe som både gir en rask og kostnadseffektiv produksjon og positive miljøeffekter.

– Vi ser spesielt positivt på at skolen og barnehagen skal bygges i massivtre, og at det er tydelige miljøambisjoner i prosjektet. Her får våre fagarbeidere og lærlinger et spennende prosjekt å bryne seg på det neste halvannet året, sier prosjektleder Camilla Callsen i Peab K. Nordang.

Ferdigstillelse og overlevering er planlagt til september 2022. Deretter skal eksisterende barneskolebygg renoveres til å bli et rent administrasjonsbygg. Den jobben vil pågå frem til mars 2023, opplyser Peab.

Peab K. Nordang

Peab K. Nordang har hovedkontor på Stranda og avdelingskontorer i Ålesund og Ulsteinvik. Selskapet utfører alle entrepriseformer og omsatte i 2019 for 426 millioner kroner.

Selskapet har røtter tilbake til 1978 da enkeltpersonforetaket Kjell Nordang ble stiftet i Stranda kommune. Virksomheten hadde sin hovedvekt på betongarbeid. Virksomheten ble gjort om til et AS i 1985 og i 2005 kjøpte Kjell Nordang AS samtlige aksjer i tømrer- og snekkerfirmaet Triangelbygg AS i Ålesund i 2005. Tre år senere ble selskapene fusjonert og firmanavnet ble justert til K. Nordang AS. I 2011 ble det et datterselskap av Peab.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078