23948sdkhjf

Stor norsk aktør bygger 146 leiligheter i Ås

AF Gruppen har inngått avtale med Brekkeveien 19 Utvikling om bygging av boligprosjektet «Brekketunet» i Ås i Viken. Avtalen er en totalentreprise med verdi på 341 millioner kroner ekskl. mva.

Brekketunet ligger sentralt i Ås, med nærhet til sentrum og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). AF gruppen opplyser at prosjektet er på 17.900 kvm BTA og består av 146 leiligheter fordelt på fem hus. I tillegg til leilighetene omfatter prosjektet felles takterrasser, underliggende parkeringskjeller med bodarealer og tekniske rom.

Prosjektet vil BREEAM-NOR-sertifiseres med ambisjonsnivået «Very Good». Det innebærer at det tas hensyn til miljøet i alle faser av byggeprosessen. Som et resultat av dette kommer også løsninger for god overvannshåndtering og biologisk mangfold.

– Ås er en del av en ekspansiv region. Sammen med kunden har vi brukt vår byggkompetanse til å utvikle Brekketunet til et attraktivt boligprosjekt. Vi ser frem til å realisere prosjektet sammen med OBOS og Løvenskiold, sier Tormod Solberg, konserndirektør i AF Gruppen.

OBOS Boligkjøpsmodeller

Brekkeveien 19 Utvikling eies av OBOS Nye Hjem og Løvenskiold Eiendom med 50 prosent hver.

– Etter en vellykket salgsstart er vi glade for å kunne inngå en totalentrepriseavtale med AF Gruppen på bygging av miljøvennlige boliger i Ås, sier Jens Jalland, adm. direktør i Løvenskiold Eiendom.

– Vi er også veldig godt fornøyd med responsen på tilbudet om OBOS Boligkjøpsmodeller, med Deleie og Bostart, sier Jørgen Stavrum, prosjektdirektør i OBOS Nye Hjem AS.

Byggestart er fjerde kvartal i år med ferdigstillelse i fjerde kvartal 2023. Det er tatt forbehold om tilstrekkelig salg for trinnvis igangsetting.

Kilde: AF gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093