23948sdkhjf

Skal gi Bane Nor rådgivertjenester for 160 millioner

Sweco Norge AS har vunnet kontrakten for rådgivertjenester knyttet til prosjektering og prosjektstøtte for dobbeltspor gjennom Stange kommune. Kontrakten har en estimert verdi på 160 millioner kroner, inklusiv opsjoner.

Hovedoppdraget i den nye rådgiverkontrakten omfatter utarbeidelse av teknisk konkurransegrunnlag for to store underbygningsentrepriser basert på NTK og to fagdelte utførelsesentrepriser for jernbaneteknikk. Underbygningsentreprisene omfatter ny Tangen stasjon og ombygging av Stange stasjon. De jernbanetekniske arbeidene omfatter 30 kilometer med dobbeltspor for fagene spor, kontaktledning, elkraft og tele. I tillegg kommer nødvendige tiltak på Hamar stasjon for å kunne ta imot et utvidet togtilbud.

Kontrakten omfatter også flere opsjoner, blant annet bidrag til oppfølging av kontraktene i byggetiden og bistand til ytterligere konkurransegrunnlag for forberedende arbeider.

– Vi er svært godt fornøyde med å få Sweco med oss videre i arbeidet med utbyggingen av dobbeltsporet. De viser en god forståelse av oppdraget og hva som kreves for å gjennomføre et så stort prosjekt. Sweco har levert en meget god beskrivelse av arbeidsmetode og plan for oppdraget, sier Stine Undrum, konserndirektør Utbygging i Bane NOR.

Tor Helge Indrebø, divisjonsdirektør for Infrastruktur i Sweco, sier de har mange kompetente rådgivere som er klare til å gå i gang og sørge for en vellykket gjennomføring.

Kilde: Sweco

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078