23948sdkhjf

Dømt: ABS krevde 105 millioner av Veidekke – må betale 20 millioner

Alf Brekken & Sønner anker dommen fra Oslo tingrett denne uken der selskapet ikke nådde frem med sitt krav på 105 millioner kroner til Veidekke og i stedet ble idømt saksomkostninger på 20 millioner kroner.

Alf Brekken & Sønner AS (ABS) er et entreprenørselskap med hovedkontor utenfor Stamsund i Vestvågøy kommune. I forbindelse med et rassikringsprosjekt på E10 i Lofoten som ble ferdigstilt i 2014 var ABS blitt leid inn som underleverandør til Veidekke Entreprenør som hadde kontrakten med Statens vegvesen. ABS skulle å stå for sprengning og masseforflytning i prosjektet og ifølge Lofotposten saksøkte selskapet Veidekke etter en strid om hvor mye fyllmasse ABS hadde sprengt og fjernet.

Krevde inntil 105 millioner

ABS krevde at Veidekke skulle betale inntil 105 millioner kroner i tilleggsvederlag pluss moms og forsinkelsesrente.

Veidekke la ned påstand om å kun betale 2,3 millioner i hovedkravet og for øvrig frifinnes. Selskapet rettet et motkrav på 20,4 millioner kroner fra Brekken, pluss moms og renter. Ifølge Lofotposten ville ABS kun innrømme rundt to millioner kroner av dette og for øvrig frifinnes for. Begge partene krevde å få dekket saksomkostninger.

Ankes til lagmannsretten

Saken ble behandlet i Oslo tingrett fra 12. oktober til 4. desember i fjor og ifølge den enstemmige dommen må Veidekke betale 13,6 millioner kroner til ABS, men ble for øvrig frifunnet. ABS ble på sin side dømt til å betale 13,4 millioner av motkravet fra Veidekke Entreprenør. Retten tilkjente også Veidekke 20 millioner kroner for nødvendige sakskostnader.

Runar Brekken, daglig leder i Alf Brekken & Sønner AS, uttaler til Lofotposten at dommen vil bli anket.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094