23948sdkhjf

Fornebubanen: Implenia innstilt til kontrakt på 1,2 milliarder

Etter forhandlinger har Fornebubanen innstilt Implenia Norge AS til å utføre tunnel- og grunnentreprise fra Lysaker til Fornebu.

Fornebubanen innstiller Implenia til tunnelentreprisen Lysaker – Fornebu.

Den første store tunnelentreprisen Fornebubanen lyste ut i markedet vakte interesse fra flere entreprenører. Kontrakten har en estimert verdi på om lag 1,2 milliarder kroner.

Konvensjonell tunneldriving

Entreprisen går ut på å drive rundt 2,3 kilometer tunnel i tettbebygd område i Bærum kommune. Tunnelen vil bli drevet med konvensjonell sprengning, og første angrepspunkt er tverrslaget ved Fornebuporten.

Les også: Gunnar Knutsen tildelt Fornebukontrakt
Les også: Skanska fikk kontrakt på Fornebubanen
Les også: Nå kommer det første anleggsarbeidet
Les også: Fornebubanen legges 42 meter under havnivå

Etter hvert er det også mulig å drive tunnelen fra Fornebu base. I tillegg skal entreprenøren etablere byggegroper med spunt og bergsjakter for Flytårnet stasjon og Fornebuporten stasjon. Selve stasjonene med betong og innredning vil bli utlyst i etterfølgende entrepriser.

BIM-modellering i alle tre faser

Etter forhandlinger oppnådde Implenia det beste forhold mellom pris og kvalitet, innenfor kontraktens krav til kvalitet, miljø og klima. Samtlige entreprenører som deltok i konkurransen leverte gode forslag på denne utførelsesentreprisen, hvor tradisjonelle tegninger er erstattet med BIM-modellering, både i konkurransefase, byggefase og driftsfase. Fornebubanen legger vekt på Implenias plan for gjennomføring, profesjonalitet knyttet til bruk av BIM, samt Implenias besvarelse på klima og miljø.

- Jeg er stolt og glad over at Fornebubanen har valgt Implenia til å utføre denne jobben. Jobben  passer perfekt inn i vår strategi med store, komplekse infrastrukturprosjekter der vi også har et høyt fokus på bærekraft og ny teknologi, sier Audun Aaland, administrerende direktør for Implenia Norge.

Kilde: Pressemelding fra Oslo kommune / Fornebubanen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078