23948sdkhjf

Gjermundshaug skal grave 38.000 meter kabelkanal

Gjermundshaug Anlegg er tildelt storkontrakt på Røros‐ og Solørbanen til en verdi på 200 millioner kroner.

Gjermundshaug Anlegg AS, et datterselskap i Gjermundshaug Gruppen, er innstilt til kontrakten «Forberedende arbeid ERTMS Rørosbanen og Solørbanen» av Bane NOR. I prosjektet skal det blant annet graves mer enn 38.000 meter kabelkanal.

Bane fra 1800-tallet

Rørosbanen er enkeltsporet og ikke elektrifisert jernbane som går fra Hamar til Støren via Elverum. Banen ble bygget trinnvis fra 1862 til 1877 og åpnet i sin helhet i 1877. Banestrekningen har en lengde på ca. 384 km. På Rørosbanen omfatter prosjektet arbeid på 18 stasjoner og 70 planoverganger.

Kun vært brukt til godstrafikk

Solørbanen er enkeltsporet og ikke elektrifisert jernbane som går fra Kongsvinger til Elverum. Strekningen fra Kongsvinger til Flisa åpnet i 1893, og banen sto ferdig i sin helhet i 1910. Siden 1994 har banen kun vært brukt til godstrafikk, dette gjelder især tømmertransport. Banestrekningen har med dagens anlegg en lengde på 93,6 km. På Solørbanen omfatter prosjektet arbeid på 4 stasjoner og totalt 27 planoverganger.

I tillegg vil det være arbeid på tre grensesnittstasjoner (Hamar, Kongsvinger og Støren).

200 millioner kroner

Kontrakten, som har en totalramme på ca 200 millioner kroner, starter med planlegging og
prosjektering omgående og skal sluttføres først i november 2022.

– Oppdraget ble vunnet på en kombinasjon av kvalitet og pris. Å bli tildelt denne kontrakten er en god anerkjennelse å få når vi nå akkurat har sluttført tilsvarende type prosjekt på Gjøvikbanen, sier Pål Ligård, daglig leder  i Gjermundshaug Anlegg.

70 medarbeidere

Ligård tilføyer at dette prosjektet vil styrke tilstedeværelsen på de to strekningene og spesielt i Nord‐Østerdalen. Prosjektet vil i enkelte perioder sysselsette oppimot 70 medarbeidere.

Ordrereserve på 1,3 milliarder

Konsernsjef Ole Gjermundshaug er også fornøyd med tildelingen. Han er spesielt fornøyd med at tildelingen skjer med stor vekt av kvalitative vurderinger og at dette er en anerkjennelse av den kvalitet, kompetanse og gjennomføringsevne Gjermundshaug Anlegg har opparbeidet over flere år. Han er også fornøyd med at Gjermundshaug Gruppen med dette prosjektet nå besitter en ordrereserve på ca 1,3 milliarder kroner.

Kilde: Pressemelding fra Gjermundshaug gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109