23948sdkhjf

Statsbygg selger historisk eiendom i Oslo

Salget av St. Olavs gate 32 ved Slottsparken er ventet å gi staten en inntekt på rundt 200 millioner kroner.

St. Olavs gate 32 ligger ved siden av Slottet og Slottsparken. Eiendommen er på totalt 5.000 kvm over fire etasjer fordelt på to bygninger, hovedbygget og annekset. Selve tomten er på totalt 6.175 kvm. Her ligger den såkalte Akademihagen, der det tidligere var et serveringssted.

– Historien og beliggenheten gjør dette til en unik anledning. Regjeringen har besluttet at eiendommen skal selges, og nå gir vi andre muligheten til å utvikle den til det beste for byen og innbyggerne, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Hovedbygning og anneks ble bygget for Norges geografiske oppmåling (nåværende Statens kartverk) og det nyopprettete Statistisk Sentralbyrå. Hovedbygget sto ferdig i 1880. Både hovedbyggets og anneksets eksteriør og deler av interiøret er fredet.

Potensial for byutvikling

Statsbygg opplyser at eiendommen selges slik den er i dag. For å få frem historien og særpreget, og få belyst rammene for en ny bruk av eiendommen, har Statsbygg engasjert Rodeo Arkitekter til å utarbeide en mulighetsstudie. Den viser at eiendommen har et spennende utviklingspotensial i form av eksisterende bygningsmasse og muligens tilbygg eller nybygg.

Kilde: Statsbygg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078