23948sdkhjf

Thorendahl skal rehabilitere Briskeby brannstasjon

Omsorgsbygg Oslo KF og Thorendahl AS har inngått totalentreprisekontrakt om rehabiliteringen av Briskeby brannstasjon.

Med sin sentrale beliggenhet har Briskeby brannstasjon ansvaret for flere av de viktigste bygningene i hovedstaten, blant annet Slottet og en rekke ambassader. Prosjektet omfatter totalrehabilitering av hovedbygget fra 1963 for å blant annet gi bedre inneklima og et mer energiøkonomisk bygg. Etter planen skal brannstasjonen være ferdig rehabilitert i slutten av mars 2022.

Den velkjente fasaden på bygget er definert som bevaringsverdig. Foto: Sverre Jarild

Fokus på miljø

– Det er fokus på miljø i dette rehabiliteringsprosjektet. I tillegg til fokus på gjenbruk, tilstreber prosjektet utslippsfri byggeplass, samt at det etableres solcelleanlegg på taket. Brannstasjonene er en grunnleggende del av beredskapen i kommunen, og Briskeby vil etter dette fremstå som en moderne bygg som det skal være godt å jobbe i, forteller Lars Henrik Bøhler, adm. direktør i Omsorgsbygg.

Les også: Ett skritt nærmere ny Sentrum brannstasjon

Thorendahl AS er en av Oslos største entreprenører innen utvendig rehabilitering og vedlikehold. Firmaet har røtter tilbake til 1971 og har utviklet seg fra å være et malermesterfirma til å i dag være en komplett tilbyder av utvendig håndverkstjenester.

– Uavhengig av kontraktsform er det tydelig at Omsorgsbygg Oslo KF velger ut fra kvalitet og miljø, ettersom vektingen av pris teller 40 prosent, sier Ingvar Røang, daglig leder i Thorendahl. Han legger til at de hele tiden har hatt klokketro på at deres prosjektorganisasjon har løfteevnen til å rehabilitere dette signalbygget i tråd med byggherrens intensjoner.

For å ivareta byens beredskap den tid Briskeby brannstasjon er under rehabilitering, er det etablert en midlertidig brannstasjon på Marienlyst som dekker området til Briskeby brannstasjon.

10. desember i fjor flyttet Briskeby brannstasjon midlertidig til Marienlyst like ved NRK der Omsorgsbygg og Brann- og redningsetaten hadde samarbeidet om å etablere en midlertidig brannstasjon som består av 24 brakkemoduler og et stort hallbygg. Foto: Omsorgsbygg

Kilde: Omsorgsbygg Oslo

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.08