23948sdkhjf

SiO og NCC skal utvikle nye studentboliger langs Akerselva

Studentsamskipnaden SiO har signert samspillsavtale med NCC om utvikling av Brenneriveien 11 i Oslo. Målet med utviklingsfasen er å inngå en avtale om totalentreprise med samspill for riving av eksisterende bygningsmasse og etablering av nybygg.

Brenneriveien 11 er sentralt plassert langs Akerselva på Grünerløkka i Oslo og vil bestå av cirka 200 studentboliger i 2. til 7. etasje med fellesfunksjoner og næringslokaler i første etasje. Totalt areal er beregnet til 9.670 BRA og byggestart planlegges første kvartal 2022, opplyser NCC.

– Vi gleder oss til å starte samarbeidet om utviklingen av studentboligprosjektet Brenneriveien 11. NCC er en solid aktør, og har relevant prosjekterfaring og samspillserfaring som passer dette prosjektet godt, sier eiendomsdirektør Birte Almeland i SiO.

Bærekraftig områdeutvikling

De nye studentboligene vil være svært sentralt plassert i forhold til sentrum, utdanningsinstitusjonene og rekreasjonsområder. Målet er å realisere fremtidsrettede studentboliger med høy bokvalitet innenfor en kostnadsramme. Prosjektet skal gjennomføres med tydelig miljøprofil med fokus på bærekraft og valg av miljøvennlige materialer og løsninger. I tillegg skal byggeplassen være fossilfri.

– Vi ser frem til å utvikle og gjennomføre Brenneriveien 11 i tett samspill med SiO, og gleder oss til å komme i gang med arbeidene. Prosjektet og valgt gjennomføringsmodell passer vår organisasjon og kompetanse svært godt, og det er givende å kunne bidra med å bygge studentboliger som er en viktig samfunnsoppgave, sier distriktsleder Markus Stellander i NCC Building Norge.

Prosjektet vil arbeide for et allment tilgjengelig torg mot gatetunet, samt at det langs Akerselva skal utvikles et grønt parkrom for opphold og aktivitet tilrettelagt med turvei.

Skal bruke VDC

I prosjektutviklingen og den kommende byggeprosessen vil NCC gjennomgående benytte VDC (Virtual Design and Construction). I denne metodikken inngår integrert bruk av digitale verktøy og BIM-modeller med Lean-metodikk for gode samspillsprosesser gjennom NCC Prosjektstudio.

Kilde: NCC

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109