23948sdkhjf

HENT skal bygge 23.000 kvm i Trondheim

HENT skal bygge andre byggetrinn for Entra i Holtermanns veg i Trondheim. Prosjektet er et BREEAM Excellent-prosjekt og den tredje største jobben HENT har fått i byen.

– Dette blir et signalbygg på vei inn til Trondheim sentrum. Prosjektet har en solid bærekraftsprofil og vi gleder oss til å bruke kompetansen vår på området. Tomten er liten og ligger sentralt, så erfaringen vår med å løse utfordringer på rigg og logistikk kommer godt med, forteller konsernsjef i HENT, Jan Jahren.

23.000 kvadratmeter

Byggetrinn 2 omfatter prosjektering og bygging av 23.000 kvadratmeter kontorbygg fordelt på tre fløyer, og parkeringskjeller. En glassgate binder byggene sammen. Kontorlokalene skal huse godt over 1.000 arbeidstakere. Bygget skal sertifiseres som BREEAM Excellent.

Tidlig i 2020 ferdigstilte Entra byggetrinn 1, hvor Skatteetaten og Sykehusbygg har flyttet inn som leietakere.

– Dette er et stort og viktig prosjekt for Entra og en vesentlig del av satsingen vi gjør i hjertet av kunnskapsmiljøet i Trondheim. Vi har god erfaring med HENT, blant annet ved oppføringen av Media City i Bergen. Vi ser frem til et tett og godt samarbeide med dem også i Trondheim, sier Sigmund Virik, prosjektsjef for Entra i Trondheim.

Per Ola Ulseth (t.v.), direktør prosjektutvikling i Entra ASA og Jan Jahren, konsernsjef HENT AS signerte kontrakten i forrige uke. Foto: HENT

Stor andel bærekraftige bygg

Kontorbygget er et BREEAM Excellent-prosjekt. Det innebærer miljø- og klimabevisste valg både i byggefasen og i ferdig bygg. Sorteringsgraden på avfall skal være minst 90%. Fukt i betong og treverk skal dokumenteres i henhold til NS 3511 under byggeprosessen. Bygget får materialer av god kvalitet og overflater som perforerte metallplater, finér, trespiler, slipt betong/terrazzo-gulv og broer i limtre.

Prosjektet er ett av mange prosjekt HENT har med særskilte bærekraftige kvaliteter. Per i dag er 55 prosent av omsetningen til HENT i slike prosjekter.

HENT og Entra har de siste månedene jobbet sammen med prosjektets risiko- og suksessfaktorer slik at selve gjennomføringen er mest mulig forutsigbar for begge parter. Oppstart på byggeplassen er nå i mars og prosjektet ferdigstilles sommeren 2023.

Kilde: HENT

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109