23948sdkhjf

NCC overleverte Rud svømmehall

NCCs bygging av Rud svømmehall i Bærum er i disse dager ferdigstilt, og fredag ble det moderne og klimaeffektive badeanlegget overlevert Bærum kommune. Kontraktsummen er på 315 millioner kroner ekskl. mva.

Det 6.800 kvadratmeter store anlegget står ferdig bygget innendørs, testperioden på avanserte tekniske installasjoner i bygget er gjennomført, og NCCs prosjektleder Ståle Ottestad og hans team er svært fornøyde med prosjekt og resultat.

– Det har vært god innsats og høyt trykk i på byggingen hele veien, som har bidratt til at vi har kunnet innfri kommunen og NCCs målsetning om å levere prosjektet til avtalt tid. Vi har også unngått alvorlige HMS-avvik og oppnådd god kvalitet, samtidig som vi har håndtert korona-utfordringer underveis, sier Ottestad.

Krevende byggprosjekt

Prosjektansvarlig Ole Grønningsæter i Bærum kommune sier det er blitt et fantastisk badeanlegg, helt i tråd med kommunens mål.

– Badeanlegg er krevende byggprosjekter som fordrer høye kvalitetsnivå, blant annet for inneklima. Kommunen satte konkrete krav til gjennomføring og utformingen av prosjektet, og vi konstaterer at våre mål om fremdrift, kvalitet og økonomi er oppnådd hele veien. Vi får også et miljøtilpasset bygg med et lavt energinivå. Et bra team fra alle involverte har jobbet godt og skadefritt sammen både i forprosjekt og byggfase, sier Grønningsæter.

Prosjektet går nå inn i prøvedriftsfase, og utover våren gjøres siste rest av utomhusarbeider, før svømmeanlegget åpner for publikum i august.

Fra høyre: Prosjektansvarlig Ole Grønningsæter og prosjektleder Tonje Brunvatne i Bærum kommune, prosjektkonsulent Raymond Sørensen fra WSP, prosjektleder Ståle Ottestad, anleggsleder Kåre-Magnus Brtåthen og driftsleder Thomas Johannessen i NCC overleverte fredag Rud svømmehall til Bærum kommune. Foto: NCC

Basert på NCC Badhus-konsept

Ifølge NCC fremstår det ferdige svømmeanlegget som et av Norges mest klima- og energivennlige svømmeanlegg, med de mest avanserte tekniske løsninger på plass.

– Bygget har fått energimerke A (Passivhus) og prosjektet har også oppnådd sertifisering Breeam Very Good for design stage, forteller prosjektleder Ottestad. – Dette viser at vi er på god vei til å oppnå prosjektets målsetting om å sertifisere bygget som landets første bygde Breeam godkjente svømmehall, legger han til.

– Dette er et åpenbart eksempel på vår gode håndtering av sammensatte prosjekter med svært høye prosess- og bygningstekniske krav, og der alt skal fungere sammen. Dette blir en av flere gode referanser for vårt konsept Badhus Norge, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

Gunnar Ulvestad, konseptansvarlig for NCC Badhus Norge, forteller at svømmeanlegget er basert på NCC Badhus´ opparbeidede kompetanse og erfaring fra utvikling og oppføring av tidligere badeanlegg i Norge og Sverige.

– Det kjennetegnes blant annet av gode og gjennomprøvde detaljer som vi vet fungerer, og som gir et anlegg som også blir godt å drifte for kunden samt flott å benytte som svømmer og bruker, sier Ulvestad.

Svømmeanlegget er «designer & built»-utviklet og utarbeidet i samarbeid med Nuno Arkitektur AS og Bærum kommune. Kontraktsummen er på 315 millioner kroner ekskl. mva.

Kilde: NCC

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.08