23948sdkhjf

Höganäs Borgestad inngår avtale med Refratechnik

Höganäs Borgestad har besluttet å avvikle produksjonslinjen for ildfast stein og har i stedet inngått en strategisk samarbeidsavtale med tyske Refratechnik som skal forsyne dem med prisgunstige, standard steinprodukter.

Höganäs Borgestad ble etablert i 2019 gjennom en fusjon mellom norske Borgestad Fabrikker og Höganäs Bjuf i Sverige. Selskapet er eid av Borgestad ASA og har sitt produksjonsanlegg i Bjuv utenfor Helsingborg.

– Produksjonsanlegget i Sverige er ikke stort og effektivt nok til å konkurrere i et svært prispresset marked for standardvarer. Derfor har vi vært nødt til å ta beslutningen om å avvikle produksjonslinjen for ildfast stein, uttaler Pål Feen Larsen, CEO i Borgestad ASA i en pressemelding.

– Produksjon av ildfast stein krever store volumer for å være konkurransedyktig i et presset marked. Gjennom denne avtalen legger vi til rette for å styrke våre finansielle stilling og øke lønnsomheten for konsernet, sier Pål Feen Larsen. Foto: Borgestad

Bredt produktutvalg fra tysk gigant

Höganäs Borgestad skal fremover fokusere på å produsere ildfaste masser og spesialprodukter, samt tilby Refratechnik sitt brede produktutvalg i Norden.

Refratechnik er en stor global produsent av ildfaste stein og masser (både basiske og ikke basiske produkter), med hovedsete i München. Selskapet har ti store produksjonsanlegg og en kapasitet på 500.000 tonn årlig. De store og effektive produksjonsanleggene vil bidra til at Höganäs Borgestads kunder vil kunne få reduserte ledetider, økt fleksibilitet og større produktutvalg.

For Borgestad ASA forventes avtalen å bidra til økt lønnsomhet og bedre likviditet. EBITDA forventes forbedret med minst 25 millioner kroner per år fra 2022, mens kapitalbindingen forventes forbedret med mellom 90 og 120 millioner kroner innen 12 måneder etter produksjonen er avviklet i september.

Kilde: Borgestad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.191