23948sdkhjf

Birkeland med rekordomsetning

– Jeg får litt vondt i magen når jeg ser hvor mange som sliter i disse vanskelige tidene. Akkurat nå synes jeg det er spesielt vanskelig å snakke om rekordomsetning og penger, sier Kai Peder Birkeland.

2020 var i høyeste grad et begivenhetsrikt år for Kai Peder Birkeland og hans entreprenørfirma Birkeland Maskinentreprenør på Haugalandet, skriver Haugesunds Avis som oppsummerer:

Etter fire år i kompaniskap med Bjelland AS fra Sør-Rogaland, kjøpte Birkeland tilbake alle aksjene i starten av april.

Litt senere ble det kjent at Stangeland Gruppen hadde kjøpt halve Birkeland Maskinentreprenør og i september kom nyheten om at konkurrentene T. Halleland AS og Birkeland Maskinentreprenør slo seg sammen til Birkeland AS.

I tillegg kjøpte Birkeland AS 50 prosent av sprengningsfirmaet Birkeland & Tyse Bergsprenger AS. Fusjonen og endringene trådte i kraft ved nyttår.

20 millioner i overskudd

2020 ble også et godt økonomisk år for selskapene i Birkeland AS.

– Det ble et hyggelig resultat i selskapene. Faktisk rekord i disse covid-19-tider. For tidligere Birkeland Maskinentreprenør økte vi omsetningen med to, tre millioner. Også for Halleland og Birkeland og Tysse gikk det bra, og vi endte opp med et samlet overskudd på 20 millioner kroner, forteller Kai Peder Birkeland til Haugesunds Avis.

På spørsmål om det var noen spesielle oppdrag som bidro til de gode tallene, sier han at fjoråret var bra jevnt over, men arbeidet med nye OBS Bygg, Stangeland ungdomsskole og Nysæter ungdomsskole på Stord har vært viktige for dem.

Behov for flere ansatte

Entreprenøren er egentlig ikke så glad i å snakke om penger. Han liker best å snakke om arbeid og arbeidsplasser.

– Jeg får litt vondt i magen når jeg ser hvor mange som sliter i disse vanskelige tidene. Akkurat nå synes jeg det er spesielt vanskelig å snakke om rekordomsetning og penger. Samtidig kan det vel være greit med en gladnyhet, og at vi faktisk har behov for å ansette enda flere, sier Birkeland til avisen.

Mangler store og nye oppdrag

Han viser til at ordrereserven utover er veldig og, men at fremtidsutsiktene likevel er usikker.

– Vi har ordrereserver for cirka 160 millioner kroner, så det er jo et veldig bra utgangspunkt. Flere av de store jobbene vi holder på med, er på oppløpssiden. Det er ikke så mange store bygg- eller veiprosjekter lokalt akkurat nå, og det er god kapasitet i vår bransje om dagen. Vi har mange oppdrag, men mangler de nye store, forklarer Birkeland til Haugesunds Avis.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.084