23948sdkhjf

Ny toppleder i Drammen Helsepark

– Vår ambisjon er å etablere og utvikle et «Silicon Valley» innen helsesektoren, sier Gøril Bergh som 1. mars tiltrådte som adm. direktør i Drammen Helsepark.

Jon Chr. Simenstad, prosjektsjef i Bane NOR Eiendom, har ledet selskapet siden februar 2018. Han fortsetter i Drammen Helsepark i rollen som utbyggingsdirektør i kombinasjon med stillingen i Bane NOR Eiendom.

Gøril Bergh (46) kommer fra toppjobben i Tiger Eiendomskompetanse i Oslo. Nå skal hun utvikle helseparken som skal bygges med 76.500 kvadratmeter på Brakerøya i Drammen. Bygging starter til høsten.

– Jeg er glad og stolt over å få være med på nysatsingen som innebærer byutvikling, næringsutvikling, eiendomsutvikling og konseptutvikling. Vår ambisjon er å etablere og utvikle et «Silicon Valley» innen helsesektoren, sier Bergh.

440 meter helsepark

Drammen Helsepark blir nærmeste nabo til det nye sykehuset som bygges i Drammen. Bygningsmassen til helseparken vil strekke seg 440 meter mellom Fjordbygata og Helsegata.

– Bedre beliggenhet kan vi ikke tenke oss. Vi bygger tett på Brakerøya stasjon på den ene siden og regionens største og viktigste sykehus på den andre. Det gir unike muligheter, sier Bergh.

Fakta om helseparken

  • Helsehus og legevakt
  • Pasient/sykehotell
  • Ulike behandlingstilbud, som tannlege, fysioterapi, legekontor
  • Felles treningssenter, møtesenter, kafé/spisesteder, forretninger
  • Forskning og undervisning i helsefag
  • Administrasjon og kontor
  • Parkering for besøkende til sykehuset under bakkenivå

Drammen Helseparks mål er å etablere Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, forskning, behandling og næring.

– Vi skal fylle store næringsarealer rundt sykehuset. For å lykkes må vi tiltrekke nye virksomheter til Drammen, sier Bergh.

1. mars tiltrådte Gøril Bergh (46) har tiltrådt som adm. direktør i Drammen Helsepark. Prosjektsjef Jon Chr. Simenstad i Bane NOR Eiendom har ledet selskapet siden februar 2018. Han fortsetter i selskapet i rollen som utbyggingsdirektør i kombinasjon med stillingen i Bane NOR Eiendom. Foto: Drammen Helsepark

Kilde: Drammen Helsepark

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078