23948sdkhjf

Statsbygg: Skal bygge ny fagskole for brann og redning

På oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet skal Statsbygg bygge en ny fagskole for brann- og redningspersonell på Fjelldal i Tjeldsund kommune. Nå lyses konkurransene om entreprisene ut.

Fagskolen skal bli den nasjonale utdanningsinstitusjonen innen brann og redning. Skolen, som blir underlagt Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), vil tilby en toårig utdannelse for brann- og redningspersonell. Utlysningen av entreprisene vil skje i Mercell-portalen nå i begynnelsen av mars, opplyser Statsbygg

På gamle tomter

Fagskolen bygges på tomten til Norges Brannskole på Fjelldal i Tjeldsund kommune. Her skal det nå bygges et nytt undervisningsbygg med kantine, samt en brannstasjon til øving. Øvingsfelt for brann og redning vil bli totalrenovert og utvidet med nye øvingsobjekter. Innkjøp og montering av brukerutstyr inngår også i prosjektet.

Det er funnet områder på tomten med høye konsentrasjoner av giftige stoffer kalt PFAS (perfluorerte stoffer). Prosjektet omfatter derfor også behandling og opprensing av forurenset grunn.

Fagskolen bygges på tomten til Norges Brannskole på Fjelldal i Tjeldsund kommune. Foto: Norges Brannskole

Byggingen av brannstasjonen og kantine- og undervisningsbygget vil bli gjennomført som en totalentreprise. Resten av anlegget vil bli gjennomført som en utførelsesentreprise. Det bygningsmessig arealbehov er totalt på ca. 5.500 kvadratmeter. Utendørsarealet er på ca. 62.000 kvadratmeter med veier og plasser, men en betydelig del av dette er enkel opparbeidelse av terreng (ca. 25.000 kvadratmeter).

Total kostnadsramme på ca. 620 millioner

Statsbygg opplyser at den nye fagskolen for brann og redningspersonell skal ha en nøktern standard. Det er lagt opp til rasjonelle konstruksjoner og byggemåter, enkel bygningsform og nøktern materialbruk både utvendig og innvendig. Prosjektet har en total kostnadsramme på ca. 620 millioner, hvorav rundt 110 millioner er brukerutstyr.

Kilde: Statsbygg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203