23948sdkhjf

BNL: Strenge, men nødvendige tiltak for byggeplasser i Oslo

For å få kontroll med smitten har Oslo kommune vedtatt en egen forskrift for smittevernfaglig drift av byggeplasser. – Dette er strenge, men nødvendige tiltak, sier adm. direktør Jon Sandnes i BNL. Han er fornøyd med at deres innspill er blitt lyttet til og at BNLs bransjestandard for smittevern er blitt forskriftsfestet.

Byggenæringen er en stor næring med mange bedrifter og ansatte og det er mange byggeprosjekter pågående i Oslo.

– BNL har stor forståelse for at Oslo kommune ønsker strengere regler også for byggeplasser, og at de må gjøre målrettede og strenge tiltak for å begrense videre smittespredning. Vi mener at å sette krav til alle byggeplasser om å følge BNLs smitteveileder, er et slikt målrettet tiltak, sier Jon Sandnes, adm. direktør i BNL.

Overtredelse kan straffes med fengsel

De nye reglene vil bli kombinert med en målrettet og forsterket testing på byggeplasser. Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av smittevernregler på byggeplasser skal kunne straffes med fengsel i inntil seks måneder.

– BNLs medlemsbedrifter tar smittevern svært på alvor, og tåler strenge reguleringer. Vi ser selvfølgelig svært alvorlig på de smittevernsutbruddene som har oppstått i Oslo. De nye virusvariantene gjør at bedriftene må heve guarden enda høyere, slik at vi klarer å holde hjulene i gang, sier Sandnes.

Jon Sandnes i BNL er fornøyd med at deres innspill er blitt lyttet til og at BNLs bransjestandard for smittevern er blitt forskriftsfestet. Foto: BNL

BNLs smittevernsveileder har vært organisasjonens viktigste våpen i kampen mot Covid-19.

– Den har også gjennom hele pandemien vært under stadig revidering utfra smittesituasjonen i samfunnet. I den siste utgaven anbefaler vi også alle bedrifter om å ta i bruk Smittestopp-appen aktivt som er et viktig verktøy når det gjelder smittesporingen, sier Sandnes.

Useriøse bedrifter provoserer og undergraver

Han peker på at for å kunne fortsette aktiviteten må alle bedriftene i byggenæringen følge Oslos forskrift.

– Oslo kommune må få kontroll på smittesituasjonen. Det er provoserende at useriøse bedrifter som ikke tar smittevern på alvor bidrar til å undergrave alt det gode smittevernsarbeidet den organiserte delen av næringen gjør, avslutter han.

Forskriften trådte i kraft 2. mars og gjelder frem til og med 23. mars 2021.

Kilde: BNL

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093