23948sdkhjf

SHG Bygg: 23 millioner i gjeld, klarte ikke å unngå konkurs

Gjennom måneder jobbet Frode Mathisen og de andre eierne med gjeldsforhandlinger for å redde Entek Bolig AS som 22. februar skiftet navn til SHG Bygg AS. Få dager senere måtte de begjære selskapet konkurs med en samlet gjeld på nær 23 millioner kroner.

SHG Bygg AS ble etablert i februar 2019 under navnet Entek Entreprenør AS, og som i oktober samme år skiftet navn til Entek Bolig AS.

Selskapet opplevde raskt god vekst i antall oppdrag. Virksomheten besto i å bygge hus og leiligheter, typisk småhusbebyggelse, skriver Drammens Tidende på dt.no.

Det første driftsåret omsatte selskapet for 16,4 millioner og fikk et driftsresultat på 533.000 kroner. I fjor hadde omsetningen vokst til rundt 70 millioner kroner, men problemet var ifølge dt.no at pengene ikke kom inn – både fordi de tapte på prosjekter og fordi oppgjør uteble.

– Vi jobbet intenst i noen måneder med gjeldsforhandlinger. Vi hadde nye investorer på vei inn, men da byggherrer ikke betalte utestående fordringer gikk det ikke. Det er jo bittert at vi ikke fikk det til, uttaler Frode Mathisen, daglig leder og medeier i SHG Bygg til dt.no.

Samlet gjeld på nær 23 millioner

Ifølge Brønnøysundregistrene skiftet Entek Bolig AS navn til SHG Bygg AS den 22. februar. Fire dager senere gikk turen til Drammen tingrett hvor ble det åpnet konkurs i selskapet med advokat Lene Langseth i TYR Advokatfirma AS som bostyrer.

– De forsøkte med akkord, men lyktes ikke. Ifølge oppbudsbegjæringen er samlet gjeld på 22,8 millioner kroner, sier Langseth til dt.no.

Hun jobber nå med å få oversikt over selskapet og økonomien. Selskapet har flere store utestående regninger, men disse fordringene har trolig banken pant i. Da blir det lite penger igjen til boet.

Selskapet hadde syv ansatte i SHG Bygg ved konkursåpning som vil kunne få dekket lønns- og feriepengekrav fra Nav Lønnsgaranti.

Andre byggherrer må fullføre prosjekter

Flere av prosjektene til SHG Bygg var på det nærmeste ferdigstilt og folk har flyttet inn, mens for andre prosjekter må nå byggherrene finne andre til å fullføre. Selskapet hadde oppdrag i Oslo, Bærum og i Larvik.

– Jeg jobber også med å få oversikt over disse andre prosjektene, men det er neppe aktuelt for bostyret å gå inn og ferdigstille disse, sier Lene Langseth til dt.no.

Kilde: Drammens Tidende

KLIKK for alle artikler i Bygg- og anleggskonkurser .

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.1