23948sdkhjf

HENT skal bygge Aker Tech House

Aker Property Group har tildelt HENT kontrakten på å bygge Aker Tech House på Fornebu. Prosjektet er verd over én milliard kroner og forventes ferdigstilt sommeren 2023.

Etter om lag et år med prosjektutvikling og planlegging er det nå klart for realiseringen av Aker Tech House på Fornebu.

Bygget, på omlag 30.000 kvadratmeter, er en videreføring av Aker sine planer for Akerkvartalet og skal huse det ledende internasjonale innovasjons- og teknologimiljøet Aker nå bygger opp innen IT og fornybar energi, skriver HENT i en pressemelding.

«Et fantastisk prosjekt å få være med på»

Prosjektet er tegnet og formgitt av det ledende svenske arkitektkontoret Wingårdhs og vil være lett gjenkjennelig med sin inviterende fasade og spektakulære trapp som binder bygget sammen.

– Dette har vært et fantastisk prosjekt å få være med på å utforme og vi gleder oss til å realisere bygget sammen med Aker Property, sier konserndirektør marked og utvikling i HENT, Knut Alstad.

Aker og HENT har også tidligere hatt store samarbeidsprosjekter som i sum er over 200 000 kvadratmeter.

– Vi er glade for at vi nå endelig kan begynne realiseringen av Aker Tech House og derigjennom også videreutviklingen av Akerkvartalet. Vi ser frem til et godt videre samarbeid med fremtidige leietakere, HENT og Bærum kommune, sier Torstein Storækre, CEO i Aker Property Group

Kilde: HENT

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.158