23948sdkhjf

Risa vant rettsak mot Q-Meieriene

Q-Meieriene må betale 1,5 millioner kroner etter å ha ventet for lenge med å reklamere på en feil.

Striden sto om ei høyspentgrøft som ble gravd om igjen sommeren 2019, etter at Risa oppdaget at kabelen ikke lå dypt nok alle steder. Dette skriver Jærbladet på sin nettside (betalingsmur).

Risa og Q-Meieriene var ikke enige om omfanget av feilen og hvorfor grøfta måtte graves helt på ny. Jobben priset Risa til nærmere 1,5 millioner kroner. 

Jærbladet skriver at Risa gravde høyspentgrøfta som del av en større jobb i forbindelse med Q-Meierienes nybygg på Øksnavad rett sør for Sandnes. Oppdraget ble avsluttet av Risa og overlevert til Q-Meieriene rett før sankthans i 2019.

Like etterpå inngikk Risa og Q-Meieriene en ny og mindre kontrakt, der Risa oppdaget at høyspentkabelen ikke var overdekket med minst 60 centimeter alle steder, som var kravet i kontrakten.

I etterkant ble det bestemt at hele høyspentgrøfta måtte graves på ny. Q-Meieriene mente det var på grunn av feilen Risa hadde gjort i første omgang, men ifølge Risa først og fremst på grunn av endringer kunden ville gjøre i det nye oppdraget.

Jærbladet skriver at dommeren i Jæren tingrett slår fast at årsaken til at kalbelgrøfta måtte senkes i sin helhet, fremstår som uavklart. Men han ser uansett ikke grunn til å gå nærmere inn på dette, da Q-Meieriene etter rettens syn uansett har tapt, fordi de reklamerte for sent på feilen.

Dommeren slår fast at det ikke er ført bevis for at det er fremsatt en formell reklamasjon i møtet 5. juli, heller ikke muntlig.

Onsdag avsa Jæren tingrett dom i den sivile saken. Q-Meieriene har tapt erstatningskravet på grunn av for sen reklamasjon, og ble dømt til å betale Risa rett i overkant av 1,5 millioner kroner, samt Risas saksomkostninger på rett over 600.000 kroner.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062