23948sdkhjf

Hvem blir årets DOGA-vinnere?

Jenny Skavlan er programleder når DOGA-merket for design og arkitektur deles ut den 11. mars.

DOGA-merket for design og arkitektur har vært delt ut siden 1965 og er en årlig konkurranse for norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og arkitektur.

 

– Jeg gleder meg til å dele ut DOGA-merket. Etter et litt deprimerende pandemipreget år, skal det bli deilig med litt fremtidsoptimisme, sier Jenny Skavlan, programleder for årets prisutdeling.

– Den kreativiteten og skaperkraften som vi skal vise frem, gir virkelig grunn til det. Vinnerprosjektene er ikke bare nydelige, vakre og imponerende, de viser også at bærekraft ikke er en uoppnåelig drøm, men mulig å få til i praksis. Jeg som til daglig jobber med design, innovasjon og bærekraft synes det har vært utrolig inspirerende å lære om prosjektene som får DOGA-merket, sier hun.

Grundig juryprosess

Juryen for DOGA-merket består av ledende fagfolk på tvers av design- og arkitekturfeltet, sammen med representanter fra næringsliv og offentlig sektor og eksperter på bærekraft. Juryen ledes av arkitekt Jan Erik Rossow.

Det varierer fra år til år hvor mange priser som deles, ut, men det deles hvert år ut priser i disse tre kategoriene:

  • DOGA-merket for design og arkitektur. Gis til etablerte virksomheter som skaper verdi gjennom fremragende bruk av design og arkitektur.
  • DOGA-merket nykommer. Hedrer og synliggjør de beste prosjektene fra studenter og nyetablerte innen design og arkitektur.
  • DOGA Hedersmerket. Blant vinnerne av DOGA-merket og DOGA-merket nykommer velges et eller flere til å motta den aller gjeveste utmerkelsen: DOGA Hedersmerket.

Følg utdelingen på nett

Vanligvis foregår prisutdelingen på DOGA-huset i Oslo. På grunn av korona-pandemien er ikke det mulig i år. Arrangementet sendes i stedet fra doga.no og DOGAs Facebook-side. Det er gratis og åpent for absolutt alle, opplyser DOGA

Kilde: Design og arkitektur Norge (DOGA)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079