23948sdkhjf

Leirvik hacket: IT-systemer ble slått ut - fikk løsepengekrav

Industribedriften Leirvik AS på Stord ble offer for et dataangrep nylig. Det kom inn et løsepengekrav til bedriften.

Leirvik AS leverer moduler i aluminium til innkvartering for norsk industri – både onshore og offshore. Natt til fredag i forrige uke ble bedriften på Stord rammet av et dataangrep, skriver Haugesunds Avis (HA). Dataangrepet førte til at flere av selskapets IT-systemer ble slått ut. I tillegg kom det et løsepengekrav.

– Vi ser alvorlig på saken, og det pågår en etterforskning, sa Sturle Smith, politiinspektør og leder av seksjon for økonomisk kriminalitet i Sør-Vest politidistrikt mandag ettermiddag.

Leirvik AS er en stor bedrift med 250 ansatte og har hovedkontor på Stord.

Leirvik har 250 ansatte og hovedkontor på Stord. Selskapet skal ha mottatt et løsepengekrav der de som angrep datasystemet har kryptert og låst flere av beriftens IT-systemer.

Til HA sier adm. dir. Helge Gjøsæter at de ikke har full oversikt over angrepet ennå. Selskapet har hatt tett dialog med myndigheter og partnere for å få bedre oversikt, og det er etablert ei gruppe bestående av både interne og eksterne eksperter for å gjenopprette IT-systemene.

– Produksjonen ute går som normalt, og den fysiske jobben på prosjektet i Stavanger går. Men ingeniørene har ikke full tilgang til register og databaser, og flere av de er nå satt på alternative jobber, sier Gjøsæter.

Det er ikke klart om det var Leirvik selv som ble angrepet eller en av selskapets leverandører.

Politiet jobber nå med saken.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203