23948sdkhjf

AF Gruppen: Bygger 163 leiligheter i massivtre som FutureBuilt-prosjekt

AF Gruppen har inngått avtale med Fyrstikkbakken 14 AS om å bygge 163 leiligheter fordelt på fire boligblokker i massivtre på Bryn i Oslo. Totalentreprises har en verdi på ca. 370 millioner kroner ekskl. mva.

Boligprosjektet inngår i FutureBuilt-programmet som har mål om 50 prosent reduksjon i klimagasser. Fyrstikkbakken 14 AS er eid 50/50 av Birk & Co AS og AF Eiendom.

Fyrstikkbakken 14 består av 163 leiligheter fordelt på fire boligblokker med underliggende parkeringskjeller og tilhørende grøntarealer med forbindelse til nærområdet. Prosjektet ligger nært offentlige funksjoner som T-bane, tog og barnehager på Hellerud. Fyrstikkbakken 14 er FutureBuilts første kommersielle boligprosjekt i massivtre, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Byggestart i andre kvartal

Prosjektet har vært utviklet i samspill og gjennomføres som en totalentreprise med verdi på ca. MNOK 370 ekskl. mva. De to første salgstrinnene har solgt godt, prosjekteringen starter umiddelbart og oppstart bygging er planlagt fra Q2 2021. Boligprosjektet består av ett byggetrinn og ferdigstillelse er forventet Q4 2023.

- Det har vært spennende å videreutvikle dette boligprosjektet i massivtre med Birk & Co og AF Eiendom. Vi ser frem til å realisere det første boligprosjektet i massivtre i denne skala i Norge, sier Tormod Solberg, konserndirektør i AF Gruppen. Man mener prosjektet passer godt inn i AF Gruppens strategi om bærekraftige og innovative prosjekt med et mål om 50 prosent reduksjon i klimagasser og effektiv bruk av digitale verktøy.

Kilde: AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141