23948sdkhjf

Nannestad: Her er det avsatt plass til 750 nye boliger

Det er store planer for Nannestads nye bydel Engelsrudshagen der er det avsatt plass til omlag 750 nye boliger. Her har BoKlok bygget 36 leiligheter som førstemann ut på området.

Engelsrudhagen er i startfasen og om noen år vil det myldre av liv her, skriver BoKlok som foreløpig har bygget 36 leiligheter og prosjektet Vingesvingen som snart er helt utsolgt.

I Nannestad kan man virkelig nyte et rolig liv, selv om man ikke er langt fra både Jessheim og Oslo. Nannestad er en av landets raskest voksende kommuner, og det er ikke mer enn halvannet år siden ordføreren tok det første spadetaket i Vingesvingen. Kommunen ser Engelsrudhagen som en viktig del av utviklingen i Nannestad sentrum. I det som blir Nannestads nye bydel er det avsatt plass til mer enn 750 nye boliger.

Skanska og IKEA står bak

BoKlok er et annerledes boligkonsept som er utviklet av Skanska og IKEA. Her i landet er BoKlok en del av Skanska Eiendomsutvikling AS, mens det i Sverige er registrert som et eget AB.

Ifølge selskapet bygger de leiligheter og rekkehus for mennesker som vil bo godt og ha sitt eget hjem, men likevel vil ha penger til overs til andre ting.

Caroline Heisholt, salgsansvarlig i BoKlok, opplyser til Building Supply at de holder kostnadene nede dels gjennom innendørs fabrikkproduksjon i Estland, ved å bygge likt basert på maler, ved å velge flate tomter som krever lite grunnarbeid og at kjøperne ikke har anledning til å foreta endringer underveis.

Har så langt bygget 11.000 boliger

Det første BoKlok-området ble ferdigstilt i Sverige i 1997 og så langt har de bygget mer enn 11.000 boliger i Norge, Sverige, Finland, og Danmark. Selskapet er ansvarlig for hele prosessen: tomtekjøp, prosjektutvikling, fabrikkproduksjon, bygging, salg og kundeforhold etter innflytting.

I tillegg til de 36 boligene som BoKlok allerede har satt opp på Engelsrudhagen har selskapet byggerett til ytterligere 122 boliger. Heisholt opplyser at salget av neste byggetrinn vil starte til neste år.

Mestergruppen Eiendom og Vivaldi Eiendom er blant de andre aktørene i det samme området.

Kilde: Boklok

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.329