23948sdkhjf

BNL: Anbefaler bruk av Smittestopp-appen

Byggenæringens Landsforening (BNL) en ny bransjestandard for smittevern. I den siste utgaven anbefaler organisasjonen bedrifter og ansatte til å ta Smittestopp-appen aktivt i bruk.

Gjennom et godt samarbeid med Folkehelseinstituttet ønsker BNL nå å gå foran som en stor arbeidsintensiv næring til å anbefale tilgjengelig verktøy for å bedre muligheten for smittesporing.

– Derfor har vi i vår siste utgave av bransjestandard for smittevern på byggeplass oppfordret alle som jobber på byggeplassen eller som har kortere opphold på byggeplassen, til å ha den nye versjonen av Smittestopp i aktiv bruk, sier Jon Sandnes, adm. direktør i BNL.

Han legger til at det er viktig at næringen til enhver tid følger de oppdaterte smittvernsrådende, slik bidrar vi til raskere å komme tilbake til hverdagen.

Sandnes peker på at det er frivillig å bruke appen, så dette er kun en oppfordring og ikke et krav.

Lanseres med andre språk

Gun Peggy Knudsen, assisterende direktør i Folkehelseinstituttet, sier at FHI er veldig glade for at byggenæringen oppfordrer til bruk av appen, og går foran i å se nytten denne appen kan ha i næringslivet.

– Smittestopp kan åpenbart være til stor nytte i arbeidsmiljøer med mange folk og stor mobilitet. Vi håper også andre arbeidsplasser hvor mange jobber fysisk i nærheten av hverandre også vurderer dette, sier Knudsen.

Den nye versjonen av Smittestopp-appen skal også lanseres på andre språk i slutten av februar, noe som også gjør det enda mer tilgjengelig for byggenæringen som har et stort anslag av utenlandsk arbeidskraft.

Kilde: BNL

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094