23948sdkhjf

Nå er produksjonen av Mjøskanten i gang

Moelven Limtre har startet produksjonen av den bærende limtrekonstruksjonen til det 3.800 kvadratmeter store næringsbygget som skal settes opp ved siden av Mjøstårnet. Det skal etter planen stå ferdig i februar 2022.

Rune Abrahamsen, adm. direktør ved Moelven Limtre AS opplyser at de begynte å lime de første delene nå i februar.

– Med verdens høyeste trehus viste vi verden hva som er mulig å bygge i tre. Nå fortsetter vi å skape det grønne skiftet i Brumunddal, sier Abrahamsen, som legger til at oppskriften for de nye byggene er den samme som for Mjøstårnet, Mjøsbadet og Skibladnerbrygga: Bærekraftige og kortreiste materialer som er lokalproduserte.

Moduler gir kort byggetid

Også produksjonen av leilighetsmodulene til de tre leilighetsbyggene som bygges foran høyhuset startet i februar hos Moelven Byggmodul AS. De 48 leilighetene vil være preget av synlig treverk i bomiljøet, akkurat som i Mjøstårnet.

– Å bygge med moduler går raskt og i løpet av et halvt år vil bygget stå innflyttingsklart, sier adm. direktør Lars Brede Aandstad.

Godt samspill

Knut Alstad, konserndirektør marked og utvikling i HENT AS, sier at Mjøstårnet, Mjøsbadet, Mjøskanten Bolig og Næring viser hva som er mulig å få til når kombinasjonen av innovasjon, bærekraftambisjoner og gjennomføringskraft samordnes.

– AB Invest, HENT og Moelven har gjennom hele forløpet spilt på hverandres kompetanse og nytenkning, sier Alstad, som mener at de med Mjøskanten har satt standarden for utvikling og bygging i tre.

Kilde: Moelven

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.132