23948sdkhjf

GK Gruppen forbedret resultatet

Driftsinntektene i GK Gruppen i 2020 ble på 6,13 milliarder kroner, med et resultat før avskrivninger (EBITDA) på 158 millioner kroner. Stabil underliggende drift og økt lønnsomhet ga et betydelig positivt løft til resultatet sammenliknet med 2019.

GK Gruppen AS hadde etter fjerde kvartal 2020 driftsinntekter på 6.127 millioner kroner, sammenliknet med 6.345 millioner kroner i 2019. Resultat før avskriving (EBITDA) utgjorde 158 millioner kroner, som er en forbedring på 167 millioner kroner sammenliknet med året før.

Resultat før skatt for året ble 88,5 millioner kroner, som er en resultatforbedring på 304 millioner kroner sammenliknet med året før.

Svært fornøyd

– Jeg er svært fornøyd med at vi leverer et godt resultat i koronaens tid. Vi har i 2020 lansert ny konsernstrategi. Vårt klare mål er å bidra til gode klimaløsninger gjennom å levere og drifte smarte tekniske installasjoner med lavest mulig ressursbruk, klimapåvirkning og driftskostnader i både nye og eksisterende bygg. Det er derfor gledelig å se at den formidable innsatsen våre tre tusen medarbeidere har lagt ned gjennom fjoråret har gitt gode resultater, uttaler konsernsjef Kim Robert Lisø i en pressemelding fra GK Gruppen.

– Jeg er svært fornøyd med at vi leverer et godt resultat i koronaens tid, sier konsernsjef Kim Robert Lisø. Foto: GK Gruppen

Beste resultat i Norge siden 2015

GK er Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner. Gruppen hadde i 2020 økte driftsinntekter og positiv lønnsomhetsutvikling totalt sett for alle forretningsområder, noe som bidrar til et godt resultat. Spesielt servicevirksomheten i alle land leverer sterke resultater.

GK i Norge kan vise til god utvikling gjennom 2020, hvor det har vært fokusert på god styring av store entrepriseprosjekter, kostnadskontroll og økt lønnsomhet i alle fagselskapene.

– For GK i Norge har hovedfokuset i 2020 vært en snuoperasjon for å styrke lønnsomheten. Det akkumulerte resultatet fra underliggende drift er snudd fra minus til pluss og resultatet for GK i Norge er det beste siden 2015. Vi er svært fornøyde med utviklingen i selskapet, som sammen med en stabil ordrereserve og flinke folk danner et godt utgangspunkt for videre arbeid med operasjonalisering av vår nye strategi, G-Kraft og utvikling av posisjonen som den sterkeste totaltekniske entreprenøren og servicepartneren i Norge, sier Rune Hardersen, adm. direktør i GK Norge.

I Sverige leverer gruppen positive resultater og har også bedret lønnsomheten sammenliknet med 2019, til tross for et krevende år og marked.

Den danske virksomheten leverer gode resultater i 2020 og fortsetter sin positive utvikling fra de siste årene, skriver GK Gruppen i pressemeldingen.

Kilde: GK Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078