23948sdkhjf

Risa plinget inn fem jobber for 101 millioner på én dag

På mandag innviet entreprenøren Risa AS sin nye klokkevegg der markedsavdelingen kan plinge inn nye prosjekter. Og på åpningsdagen ble det plinget inn jobber for over 100 millioner kroner.

– En veldig kjekk dag, uttaler markedssjef Kai Tore Vatland i Risa AS til Jærbladet.

Selskapet fremhever at det er viktig å tenke nytt, enten man snakker om maskiner og utstyr – eller rett og slett «bare» kontorveggen. Nå har en av de sistnevnte på kontoret på Nærbø fått en real oppgradering der markedsavdelingen i Risa skal få plinge inn nye prosjekt foran det selskapet påstår er Jærens råeste vegg. Foruten den store klokken er veggen dekorert med både bilder fra anleggsplasser og «Rongaren» i store typer. Sistnevnte viser til selskapets historie og etableringen på Rangen i Nærbø i 1948 av brødrene Tobias, Håkon og Georg Risa som på folkemunne også ble kalt «Rongarane».

Fem jobber til 101 millioner

Samme dag som den nyoppussede klokkeveggen ble innviet opplyser Jærbladet at Risa «plinget» inn fem jobber til totalt 101 millioner kroner:

  • Boligprosjektet Atlanteren BB1-BB2 på Hundvåg, der Øster Hus Invest AS er oppdragsgiver og Risa AS var lavbyder
  • En 3-årig rammeavtale med maskintransport for Seabrokers Fundamentering AS
  • En 3-årig rammeavtale på kjøring av asfalt og trafikkdirigering for Velde AS
  • Ny fotballstadion på Åkra for Åkra Idrettslag
  • Grunnarbeider Nygårdsneset for Odd Hansen Prosjekt AS

Ordreinngang på 230 millioner så langt

Markedssjefen understreker imidlertid at ikke alle jobbene som ble plinget inn er endelige avtaler.

– Vi har skrevet kontrakt fire av dem og er lavbyder på en av dem, sier Vatland til Jærbladet. – Vi har hatt en bra start på året, og vunnet flere anbud. Totalt har vi hatt en ordreinngang på 230 millioner kroner dette året. Vi trenger arbeid, og gleder oss over alle oppdrag vi kan få, legger han til.

Entreprenørbransjen har i flere måneder advart om at det er for få store jobber ute i markedet, og flere av de store firmaene har varslet permitteringer.

– Vi har mange ansatte som vi skal skaffe jobb til, så det overordnede bildet står fast: Vi trenger mer aktivitet i markedet, sier Vatland tl lokalavisen.

Risa-gruppen har nå cirka 500 ansatte, og budsjetterer med en årsomsetning på rundt 1,3 milliarder kroner.

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109