23948sdkhjf

Veidekke og Betonmast i retten: I klinsj over skolebygg på Averøy

Averøy kommune kåret i desember Betonmast Røsand AS som vinner av en pris- og designkonkurranse for bygging av en ny barneskole. Veidekke AS klaget på kåringen, men etter at denne ble avvist av kommunen har Veidekke sendt begjæring om midlertidig forføyning til Nordmøre tingrett.

Averøy kommune kunngjorde 18. desember i fjor Betonmast Røsand AS som vinner av pris- og designkonkurransen på den nye barneskolen i kommunen. Da opplyste kommunen at evalueringen av de fem forslagene som var kommet inn hadde skjedd i samsvar med konkurransegrunnlagets tildelingskriterier: løsningsforslag (40 prosent), samspillskompetanse basert på intervju (20 prosent) og pris (40 prosent). Resultatene ble ifølge Averøy kommune:

  • Betonmast Røsand AS (9, 07)
  • Hent AS (7, 87)
  • Veidekke AS (7, 82)
  • Byggmestran AS (6, 86)
  • Strand & Stubø (6, 63)

Alle tilbyderne fikk meddelt resultatet samme dag og da klagefristen utløp den 15. januar hadde Averøy kommune mottatt klage på tildelingen fra Veidekke AS.

Mener tilbud inneholder vesentlige avvik

Av klagen fra Veidekke Entreprenør AS fremkommer det at de mener tilbudet fra Betonmast Røsand AS inneholder vesentlige avvik som tilsier at kommunen skulle avvist tilbudet etter lov om offentlige anskaffelser.

Med bistand fra advokatfirmaet Øverbø Gjørtz konkluderte planutvalget i Averøy kommune den 2. februar at avvikene det klages på ikke er vesentlige nok til at det er grunnlag for å avvise tilbudet fra Betonmast Røsand AS. Dette er sammenfallende med konklusjonen til juryen som evaluerte tilbudene i pris- og designkonkurransen, opplyser kommunen på sine nettsider.

Veidekke begjærer midlertidig forføyning

Torsdag forrige uke fikk Averøy kommune melding om at Veidekke via advokatfirmaet Wiersholm har sendt begjæring om midlertidig forføyning til Nordmøre tingrett.

Det innebærer at Veidekke ber retten forby Averøy kommune å inngå kontrakt med Betonmast Røsand inntil spørsmålet om anskaffelsesregelverket er brutt er rettslig avklart.

Saken kommer opp for Nordmøre tingrett 1. mars. Kommunen får bistand fra Advokatfirmaet Øverbø Gjørtz i forbindelse med klagesaken og den rettslige prosessen. Kommunen opplyser at den avventer rettens kjennelse før kontrakt signeres. Blir kravet om midlertidig forføyning imøtekommet blir det ytterligere forsinkelser før kontrakt kan signeres.

Kilde: Averøy kommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109