23948sdkhjf

Ett skritt nærmere ny Sentrum brannstasjon

Omsorgsbygg har valgt WK Entreprenør AS for detaljprosjektering og bygging av Sentrum brannstasjon i Bjørvika. Ny og effektiv stasjon skal stå klar i 2023.

Den nye brannstasjonen i Bjørvika skal sikre brannberedskapen i sentrum etter at Hovedbrannstasjonen på Hammersborg flyttes til Bryn på grunn av det nye Regjeringskvartalet.

Sentrum brannstasjon blir sentralt plassert der den lille parken mellom Havnelageret og lokalene til Statens vegvesen står i dag.

- Vårt fokus er at Sentrum brannstasjon skal bidra til at de som jobber der får gjort jobben sin på en effektiv måte, ha et godt driftskonsept og være miljøvennlig. Oslo kommune har satt et krav til at alle byggeplasser skal være utslippsfrie innen 2025 og dette prosjektet har som mål å levere en elektrisk maskinpark på byggeplassen. Vi bidrar med dette til at kommunen nærmer seg målet om nullutslipp, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler.

Kontraktsignering med Utbyggingsdirektør i Omsorgsbygg Leif Tore Hanssen, Administrerende direktør i Omsorgsbygg Lars Henrik Bøhler, Daglig leder i WK Entreprenør Erlend Wegger og Prosjektleder i WK Entreprenør Jørn Wegger.

- Vi er svært fornøyd med at Omsorgsbygg har valgt WK Entreprenør til å gjennomføre Sentrum brannstasjon, og vi ser frem til å benytte bredden i vårt kvalifiserte WK-lag på dette prosjektet. For oss er dette et svært interessant bygg med høye miljøambisjoner og arkitektoniske kvaliteter som vi gleder oss til å realisere i tett samspill med Omsorgsbygg. WK har lang og solid erfaring med bygging i Oslo sentrum. Denne erfaringen vil komme godt med når vi nå skal levere denne flotte brannstasjonen som skal fungere optimalt for både brukere og hele Oslos befolkning, uttaler Erlend Wegger, Daglig leder i WK Entreprenør.

Det var stor interesse for brannstasjonens plan- og designkonkurransen som mottok 100 bidrag for Sentrum brannstasjon. Konkurransen ble vunnet av arkitektfirmaet Gottlieb Paludan Architects A/S og deres forslag «Glød».

Høye miljøambisjoner

Prosjektet har høye miljøambisjoner; bygget skal miljøsertifiseres til BREEAM-NOR Excellent, tilrettelegge for økologisk mangfold gjennom bruk av stedsegne plantearter og etablering av habitater for pollinerende insekter, og det skal benyttes bygningsintegrerte solceller. Klimagassutslippene fra materialbruk skal være minimum 40 prosent lavere enn referansebygget.

Forprosjekt ble ferdigstilt i 2020, detaljprosjektering med byggefase skal settes i gang i 2021, og brannstasjonen skal stå klar i 2023.

Kilde: Omsorgsbygg Oslo KF

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078