23948sdkhjf

Norges vestligste by skal få ny kollektivterminal

Fugleskjærskaia i Florø ligger sentralt til midt mellom Bergen og Ålesund, og er knutepunktet for reisende til og fra Florø. Nå har Consto fått oppdraget med å bygge ny kollektivterminal. Kontraktssummen er på 76,8 millioner kroner ekskl. mva.

Herfra går Hurtigruten, ekspressbåten mellom Bergen og Nordfjord, lokal båttrafikk til øyene rundt Florø, Kalvåg og Måløy og skyssbåter. Årlig benytter omkring 300.000 passasjerer seg av terminalen i Florø, Norges vestligste by og administrasjonssenter i Kinn kommune.

Nylig underskrev Consto SFJ kontrakt med Flora Hamn om bygging av ny terminal. Den nye kollektivterminalen vil inkludere busstasjon som gjør det mulig for reisende å få en sømløs overgang mellom buss og båt. Kontrakten innebærer bygging av kontorer, lagerbygg og ventesone.

Bærekraftig

Det nye terminal- og kontorbygget med et samlet bruttoareal på 1.800 kvadratmeter skal BREEAM-NOR-sertifiseres, det vil si at bygget vil bli tilpasset med bærekraftig design og løsninger for lavt energiforbruk.

I tillegg skal det opparbeides ny parkeringsplass, og det skal bygges veier i tilknytning til terminalen. Totalt utgjør hele prosjektområdet ca. 10.000 kvadratmeter. Kontraktssummen er på 76,8 millioner kroner ekskl. mva.

– Vi takker Florø Hamn KF for tilliten med dette viktige oppdraget for alle reisende til og fra Florø. Dette blir et stort løft for byen, sier daglig leder i Consto SFJ, Lars Osland.

Arbeidene med den nye terminalen er allerede i gang og ferdigstillelse er satt til april neste år.

Kilde: Consto

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125