23948sdkhjf

Tre entreprenører vil bygge ny riksvei 4 Roa-Gran

Hæhre Entreprenør, Skanska og Peab har meldt seg til konkurransen om å bygge den 4,2 kilometer lange motorveistrekningen fra Roa til Gran. Prosjektet har en totalramme på 2,1 milliarder kroner.

Prosjektleder Odd Johansen i Statens vegvesen, prosjekt Vestoppland, er meget godt fornøyd med interessen om å bygge den svært etterlengtede motorveistrekningen på 4,2 kilometer.

– Det er alltid spennende å se hvem som melder seg. Nå ligger alt til rette for at vi får en god konkurranse mellom entreprenørene, sier Johansen.

Vegvesenet tar med seg alle tre videre i konkurransen i en prekvalifisering. Dette arbeidet foregår nå.

200 millioner kroner i fradrag

Vegvesenet vil premiere tilbydere som legger fram et godt opplegg for gjennomføring og organisering. Prosjektet har en totalramme på 2,1 milliarder kroner.

– Det vil være mulig å få inntil 200 millioner i fradrag i tilbudssummen for den som beskriver merverdi for byggherren i form av organisering, gjennomføring og teknisk kvalitet, sier Johansen, som opplyser at de største utfordringene ligger i løsningsvalg Holmen bru, kryssing av myrområde, trafikkavvikling og kvalitet for ferdig anlegg i driftsfase.

– Trafikken på Rv. 4 vil delvis gå gjennom anleggsområdet. Trafikken er ekstra stor torsdag og fredag ettermiddag når helgetrafikken kommer i tillegg til den ordinære trafikken. Det er også utfordrende masser i grunnen. Målet er å bygge vegen på to år, sier Johansen.

Byggestart til høsten

Entreprenørene vil bli kalt inn til leverandørmøter tidlig i februar for å få en gjennomgang før de skal levere første pristilbud i april. Videre blir det to forhandlingsrunder før siste tilbud blir levert før sommerferien. Kontraktskriving og byggestart forventes i august.

Den nye 4-felts motorveien blir en forlengelse av og med samme standard og hastighet som den nye motorveien forbi Gran sentrum.

– Vi mener dette bør være en attraktiv jobb for den riktige entreprenøren, sier Johansen.

Flere kontrakter på gang

Statens vegvesen opplyser at kontrakten for Sandvold-Amundrud, 3,8 kilometer trefelts vei med midtdeler, skal ut i markedet i midten mars. Strekningen Allmenningsdelet-Lygnebakken skal lyses ut i juni. Denne fem kilometer lange strekningen skal bygges som tofelts vei med breddeutviding og med nytt toplanskryss.

De to mindre kontraktene blir lyst ut som enhetspriskontrakter med kjøp etter forhandlinger. I mai skal også arbeidet med miljøgata i Gran ut på anbud. Der vil entreprenørene som leverer det laveste anbudet få jobben.

Kilde: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109