23948sdkhjf

70 millioner til oppgradering av verneverdige kirker

160 av landets kirker får nå penger til å skifte ut slitne el-anlegg, gamle varmeovner og utbedre tak som lekker og murer som sprekker.

Til sammen bevilger Riksantikvaren 70 millioner denne gangen og av disse er 21 millioner til tiltak som gjelder elektriske installasjoner. Riksantikvaren opplyser i en pressemelding at det har vært en økt satsing på istandsetting av gamle kirker og til sammen har regjeringen de tre siste årene bevilget 172 millioner kroner til sikring av kulturhistoriske kirker rundt om i landet.

Klimaskall og el-anlegg

Kirkene har enten fått midler til sikring av klimaskall, eller til utskifting og utbedring av el-anlegg. Med «klimaskall» meiner en alt fra tak, takrenner og beslag, yttervegger, vinduer og dører, som er de delene av kirkene som er særlig utsatt for klimapåvirkning.

– Kirkene er blant våre mest verdfulle kulturminner, både når det gjelder arkitektur, håndverk og kunsthistorie. Disse midlene gir mange kirker et skikkelig løft i arbeidet med vedlikehold og istandsetting. Særlig viktig er det at en nå prioriterer de mange middelalderkirkene, seier riksantikvar Hanna Geiran.

Kilde: Riksantikvaren

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109