23948sdkhjf

Matilde er Betonmasts nye NysgjerrigPer

Matilde Belsvik (25) har fått den spennende åremålsstillingen som Betonmast-konsernets «NysgjerrigPer 2021».

NysgjerrigPer-stillingen er en deltidsstilling som konsernets utforsker av innovative og digitale løsninger. Den ble lansert i 2020 og er en åremålsstilling på ett år. Betonmast lanserte i 2020 en av bransjens mest ambisiøse miljøstrategier og for å kunne nå selskapets miljø- og bærekraftsmål er konsernet avhengig av å lykkes også innenfor digitalisering. Her kommer NysgjerrigPer-rollen inn som en bidragsyter.

Sivilingeniør fra NTNU

Matilde Belsvik er utdannet sivilingeniør fra NTNU Trondheim og startet sin karriere i Betonmast som sommerstudent på prosjektene Øvre Vollgate 9 og The Hub. I dag jobber hun som prosjektingeniør i Betonmast Oslo og er for tiden på Gullhaug Torg 5 (GT5), et BREEAM NOR Excellent kontorbygg som selskapet bygger for Avantor i Nydalen. Bygningens glassfasade innehar to unike teknologier. En varmefolie som erstatter mellomliggende glass i flerglasskonstruksjoner, og et elektrokrom dynamisk solskjerming laminert inn i ytterste glass.

Bringer bærekraft og moderne teknologi sammen

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og bli bedre kjent med de innovative og grønne løsningene ute på prosjektene, sier Belsvik.

– GT5 er et eksempel på et svært spennende miljøprosjekt med en innovativ og skreddersydd systemfasade som varierer bruk av statiske og dynamiske glassflater med integrerte solceller. Hvert glasselement blir vektet utfra hvor det skal plasseres for å få maksimalt med dagslys samtidig som det forhindrer at inneklimaet blir for varmt, sier hun.

Brenner for grønn digitalisering

Prosjektet benytter i tillegg VDC, BIGRoom og ICE-møter. Matilde har stor tro på det å «planlegge sammen», men det er ingen tvil om at denne unge prosjektingeniøren også brenner for grønn digitalisering.

– Grønn digitalisering handler kort forklart om å bruke teknologi for å skape gode, bærekraftige løsninger. Vi vet at det tas mange spennende initiativ ute i prosjektene, og en viktig del av jobben er å bli kjent med disse og videreformidle de digitale løsningene til hele konsernet. Jeg ser virkelig frem til det, og gleder til å komme i gang, avslutter hun.

Kilde: Betonmast

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093