23948sdkhjf

Norconsult skal kontrollere broer for Statens vegvesen

Norconsult har vunnet samtlige rammeavtaler for kontroll og godkjenning av betongbroer, stålbroer og trebroer som Statens vegvesen har utlyst. Norconsult vurderes som rådgiverselskapet med høyest kompetanse på broer.

Statens vegvesen (SVV) har ansvaret for kontroll og godkjenning av broer, ferjekaier og andre bærende konstruksjoner på riks- og fylkesveier. Ettersom det er svært mange broer på riks- og fylkesveinettet, har ikke SVV kapasitet til å gjennomføre alle kontroller selv. Deler av kontrollen settes derfor ut til private rådgivningsfirmaer.

Kontrollen gjennomføres før bygging av alle broer på riks- og fylkesveinettet og gjennomgår blant annet beregninger, beskrivelse, tegninger og BIM-modeller. Dette sikrer at broene i hele landet bygges enhetlig og med høy sikkerhet. Broene som bygges skal ha en levetid på minimum 100 år, opplyser Norconsult.

Solid kompetanse

I konkurranseutlysningen og tildelingsbrev har store brotyper, slik som fritt frambygg-broer, hengebroer, buebroer og lanseringsbroer, blitt fremhevet som kompetanse som er spesielt viktig. Norconsult har ifølge selskapet både allsidig broerfaring og omfattende erfaring med store broer, noe SVV har trukket frem som viktig. Også kompetansenivået hos Norconsults broeksperter er trukket frem av SVV som særlig positivt.

– Det som er unikt med denne konkurransen, er det at det stilles krav om å levere nøkkelpersoner med alle erfaringsnivå, fra junior til senior. Her leverer vi topp kompetanse på alle nivåer, noe vi er veldig stolte av. Det viser at vi lykkes med kompetanseoverføring og opplæring i alle ledd, sier Magnar Myhre, markedskoordinator for store broer i Norconsult.

Egne doktorgradsprogrammer

Norconsult har egne doktorgradsprogrammer, i samarbeid med blant annet NTNU, på de største hengebrospennene i verden, og nettopp doktorgradskompetansen får positiv oppmerksomhet av oppdragsgiver.

– Det er motiverende at det akademiske arbeidet vi gjør anerkjennes i en så viktig konkurranse i bransjen, sier doktorgradskandidat Henrik Skyvulstad ved bruavdelingen i Norconsult.

Rammeavtalen har en varighet på 2 år med opsjon på 1 + 1 år.

Kilde: Norconsult

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079