23948sdkhjf

Bravida fikk stor kontrakt i Kristiansand

Utbyggingen av Quadrum i Kristiansand vil være et at de største byggeprosjektene i Agder de neste årene, og interessen rundt de utlyste anbudene har vært stor. Bravida fikk tildelt elektro- og rørentreprisen til det nye politihuset.

Som mange vet har Bane NOR Eiendom inngått avtale med Kruse Smith om å bygge det nye politihuset i Kristiansand. Kruse Smith har inngått avtale med Bravida i Kristiansand og Arendal om levering av elektro- og rørentreprisen.

Kontraktssummen for elektro og rør er 56,5 millioner kroner, med opsjoner for ca. 10 millioner kroner.

– Dette er et totalprosjekt der vi videre har med oss Rambøll i Kristiansand som prosjekterende for elektro og rør. Kontrakten ble tildelt Bravida for to uker siden og det har allerede vært oppstart med første prosjekteringsmøte forrige uke, forteller avdelingssjef i Bravidas elektroavdeling på prosjekt i Kristiansand, Agnar Klakegg.

– Vi bestemte oss tidlig for at dette prosjektet ville vi gå for, og prioriterte alt arbeid fram mot dette tilbudet. Vi ser tydelig at godt samarbeid mellom avdelingene har gitt god avkastning, vi har jobbet sammen veien hele tiden, og begge avdelingene har bidratt mye til dette prosjektet, sier avdelingssjef for Bravidas røravdeling i Arendal, Kenneth Post.

Prosjektet vil ha en gjennomsnittlig bemanning på 20 til 30 personer fra Bravida.

Et at de største byggeprosjektene i Agder

Bygget skal plasseres på jernbanetomten og blir en del av det helt nye nærings- og kontorområdet Quadrum.

Fremdriften nå går ut på at rivningen av gammelt bygg allerede er utført, og gravingen for nytt bygg er påbegynt. Videre skal bunnplate støpes etter påske og bygget reises etter sommeren 2021, og stå ferdig i desember 2022.

Politihuset er tegnet av Ghilardi + Hellsten Arkitekter. Det er et arkitektonisk flott bygg på totalt 17.000 kvadratmeter fordelt over ni etasjer.

Det er et overordnet mål at prosjektet skal gjennomføres med et stort fokus på miljø. Derfor legges det vekt på bruk av miljøvennlige produkter samt produkter og løsninger som bidrar til lavt energiforbruk både i bygge- og driftsfasen.

Utbyggingen av Quadrum vil være et at de største byggeprosjektene i Agder de neste årene, og interessen rundt de utlyste anbudene har vært stor.

Quadrum består av fem bygg, der Politiet nå skal inn i bygg A og B. Når det gjelder bygg E er dette tildelt Veidekke AS, der Bravidas elektroavdeling i Kristiansand har signert kontrakt tidligere i år. De to neste byggene er enda ikke kommet ut for prising.

– Vårt mål er at vi skal vinne disse også, smiler Klakegg.

Kilde: Bravida

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078