23948sdkhjf

Consto bygger el-bussanlegg til 64,5 millioner

Consto Anlegg Øst har fått oppdraget med å oppgradere det store bussanlegget på Rosenholm rett syd for Oslo som skal tilpasses el-drift.

I desember i fjor ble det kjent at 109 elbusser snart på vei til Oslo sør. Det kom frem etter at Norgesbuss ble tildelt kontrakt for kjøring med buss i bydelene Søndre Nordstrand, Nordstrand og deler av Nordre Follo. Dette innebærer at 96 prosent av bussparken i Oslo Sør blir utslippsfri ved oppstart av kontrakten i januar 2022.

Nå må det store bussanlegget på Rosenholm rett syd for Oslo både bli oppgradert og tilpasset el-drift. Consto skal utføre jobben for Bussanlegg AS, et heleid datterselskap av Sporveien AS, og kontrakten har en verdi på 64,5 millioner ekskl. mva.

– Veldig ønskelig med et slikt fremtidsrettet oppdrag. Det er viktig for oss å bidra til det grønne skiftet, sier daglig leder Morten Karlsen i Consto Anlegg Øst.

Starter arbeidene i februar

Arbeidene starter i februar og ferdigstilles høsten 2021. I arbeidene inngår bygging av ny vaskehall som tilbygg til eksisterende driftsbygning, etablering av nettstasjon 1 (6 MW) og mottak av høyspent til anlegget, bygging av nettstasjon 2 (4 MW), bygging av kulvert for strømfremføring mellom nettstasjon 1 og 2, omlegging av oppstillingsarealene inkludert nødvendig dekkeutskifting, inkl. kabling og etablering av fundamenter for ladeinstallasjoner.

Kilde: Consto

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109