23948sdkhjf

BNL om de nye innreisereglene: Svenske pendlere blir den største utfordringen

– Akkurat nå kan den største utfordringen bli de svenske pendlerne, samt de prosjektene der man baserer seg på at pendlere fra utlandet jobber i innarbeidingsordninger, sier Jon Sandnes, adm. direktør i Byggenæringens Landsforening (NBL).

Regjeringen varslet onsdag kveld at de strammer kraftig inn på utlendinger adgang til innreise til Norge. I utgangspunktet vil kun utlendinger som er bosatt i Norge få anledning til å reise hit. BNL oppfatter at denne innskjerpingen også rammer svenske pendlere.

De nye innreisereglene som trer i kraft natt til fredag, kommer i tillegg til et omfattende system ved grensen, med krav om negativ test før ankomst til Norge, registering av formålet med reisen og karantenested, obligatorisk test ved grensen og lovpålagt karantene.

Vil ramme ujevnt

– Dette kan bli svært krevende for mange bedrifter i næringen, men det vil ramme ujevnt. Vi har veldig mange  utenlandske arbeidstakere i byggenæringen, sier Jon Sandnes, adm. direktør i BNL.

Han viser til at mange av dem er svenske arbeidstakerne er dag-/ukependlere som tidligere har hatt unntak fra både innreisebegrensninger og fra karantene i arbeidstiden.

– Akkurat nå kan den største utfordringen bli de svenske pendlerne, samt de prosjektene der man baserer seg på at pendlere fra utlandet jobber i innarbeidingsordninger, sier Jon Sandnes videre.

Kilde: BNL

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203