23948sdkhjf

Skal bygge 76.000 kvm stor helsepark: Drammen kan få ny legevakt samtidig med nytt sykehus

Drammen Helsepark AS forbereder nå bygging av en 76.000 kvm stor helsepark. I den er det regulert ny legevakt og nytt helsehus som vil være nærmeste nabo til det nye sykehuset på Brakerøya i Drammen.

Drammen Helsepark AS ble etablert i 2017 og har et statlig, kommunalt og privat eierskap gjennom Eidos Eiendomsutvikling AS og Bane NOR Eiendom. Visjonen er å skape Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, forskning, behandling og næringsutvikling. Sykehuset blir motor i helseklyngen. Helseparken har plass til alle virksomheter som har pasienter og helse som kjerneområde.

Planene om å etablere legevakt og helsehus i helseparken er et resultat av en intensjonsavtale mellom Lier kommune og Drammen kommune. Forprosjektet for gjennomføring ble utført i januar 2019.

Helseparken med 76.000 kvadratmeter, skal bygges av Drammen Helsepark AS. Den kommer som nærmeste nabo til nytt sykehus. I helseparken er det regulert ny legevakt og nytt helsehus. Det er planlagt for 105 senger og kan knyttes sammen med det nye sykehuset med en gangbro. 

Drammen Helsepark opplyser at de nå går inn i en ny fase der de forbereder byggingen, og de første gravearbeidene vil starte til høsten.

Visjonen til Drammen Helsepark er å skape Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, forskning, behandling og næringsutvikling. Sykehuset blir motor i helseklyngen. Helseparken har plass til alle virksomheter som har pasienter og helse som kjerneområde. Illustrasjon: Grape architects

Del av den nye fjordbyen

– Løsningen er pasientsmart. Den gir en trygg og rask forflytning av pasienter mellom kommunal og statlig helsetjenester. I tillegg er det bra for miljø og offentlig ressursbruk, sa Gøril Bergh, påtroppende daglig leder i Drammen Helsepark da hun møtte fjordbyrådet sist uke. Der la hun frem en løsning for å kunne åpne legevakt og helsehus samtidig med nytt sykehus, i mai 2025.

Da skal også første byggetrinn i helseparken stå klart.

Fjordbyrådet består av politikere fra Lier og Drammen. Det er et samarbeidsorgan mellom de to kommunene som har en avtale om å utvikle Fjordbyen Lier og Drammen til et urbant område. Sykehus og helsepark inngår i planområdet for den nye fjordbyen som planlegges for 16.000 beboere og 16.000 arbeidsplasser.

– Sammen med sykehuset skal vi utvikle et levende byrom. Helseparken og sykehuset binder Fjordbyen sammen med Drammen sentrum, sier Bergh.

Tilbyr leieavtale

Hun opplyser at Drammen Helsepark har tilbudt Drammen kommune at de kan bygge legevakt og helsehus for kommunen.

– Så kan kommunen leie fram til den eventuelt selv ønsker å kjøpe eiendommen, sier Bergh, som mener deres løsning både er fleksibel og lite kostnadsdrivende for kommunen inntil et eventuelt kjøp.

Også andre offentlige aktører som skal inn i helseparken kan få samme modell.

– En modell for utleie kan også være aktuell for andre aktører, så som fylkeskommunen med tanke på helsefagutdanning i helseparken, sier Jon Chr. Simenstad i Drammen Helsepark.

Kilde: Drammen Helsepark

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094