23948sdkhjf

Lager veileder for BREEAM-kontrakter i byggeprosjekter

Advokatfirmaet Arntzen de Besche og Grønn Byggallianse skal lage en veileder for å implementere BREEAM i bygge- og entreprisekontrakter.

Arntzen de Besche og Grønn Byggallianse ønsker å være pådrivere i det grønne skiftet. «Derfor er vi stolte over å ha inngått et samarbeid for å oppnå bedre implementering, oppfølging og gjennomføring av miljøsertifiseringssystemet BREEAM-NOR i entrepriseprosjekter», heter det i en pressemelding fra Grønn Byggallianse.

– Bygg- og eiendomssektoren står midt i en grønn omstilling. Grønn Byggallianse sitt arbeid er viktigere enn noensinne, og vi er glade for å bistå med vår juridiske kompetanse, sier Knud Jacob Knudsen i Arntzen de Besche.

Prosjektet VIA i Oslo har ambisjon om BREEAM-NOR Excellent. Illustrasjon: Schmidt/Hammer/Lassen

40 prosent-næringen

Bygg- og anleggsnæringen er en viktig bidragsyter for å oppnå en bærekraftig utvikling i samfunnet. Bygg og eiendom kalles ofte 40 prosent-næringen, fordi bygg bruker 40 prosent av energien i samfunnet og 40 prosent av materialressursene.

Globalt står næringen også bak hele 40 prosent av de totale klimagassutslippene. BREEAM-NOR er et viktig verktøy for å begrense disse negative klimavirkningene og for å oppnå gode miljøkvaliteter, skriver Grønn Byggallianse

– Mange synes det er utfordrende å integrere BREEAM godt i bygge- og enteprisekontrakter. Det går utover miljøkvalitetene i prosjektet, og det vil vi gjøre noe med, sier Anders Nohre-Walldén i Grønn Byggallianse.

Arntzen de Besche og Grønn Byggallianse vil sammen utarbeide en veileder med forslag til kontraktsbestemmelser som kan brukes for å implementere BREEAM i bygge- og entreprisekontraker. Som et ledd i dette samarbeidet vil det arrangeres kurs og workshop for å øke bevisstheten og kunnskapen til bransjeaktørene.

Målet er å bidra til at flere aktører innenfor bygge- og eiendomsnæringen oppnår gode miljøkvaliteter i sine prosjekter. På denne måten ønsker partene å skape en juridisk beskyttelse av miljø og klimamål, samfunnsbidrag og sosialt samfunnsansvar.

Kilde: Grønn Byggallianse

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.336