23948sdkhjf

Akuttsykehuset på Hjelset: Kan bli delt opp i flere totalentrepriser

Etter at styret i Helse Møre og Romsdal (HMR) i forrige uke avbestilte det resterende arbeidet i akuttsykehus-entreprisen med Skanska Norge, anbefaler prosjektstyret at det nye Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR) blir delt opp i flere totalentrepriser. De første vil gå ut allerede i neste uke.

For å sikre fremdrift og en god realisering av det nye akuttsykehuset på Hjelset utenfor Molde anbefaler adm. direktør Øyvind Bakke i HMR å dele opp prosjektet i flere totalentrepriser. Etter planen går tilbudskonkurranser for prosjektering og arkitekttjenester ut i markedet tidlig i neste uke, opplyser HMR i en pressemelding.

– Prosjektstyret for SNR har vurdert at en oppdeling av prosjektet vil legge til rette for bedre og bredere konkurranse i markedet enn om vi hadde valgt en ny totalentreprise for hele prosjektet. Jeg er særs glad for at prosjektet har lagt opp til en offensiv og realistisk fremdriftsplan for utlysing og gjennomføring av nye konkurranser, uttaler Bakke i pressemeldingen.

Flere tilbudskonkurranser de neste ukene

Etter at styret i HMR den 21. januar vedtok å avlyse resterende arbeid i kontrakten med Skanska, opplyser HMR i en pressemelding at prosjektet har intensivert arbeidet med ny gjennomføringsmodell. Til grunn for det videre arbeidet ligger den prosjekterte løsningen fra samhandlingsfasen, med de funksjonene og kapasiteten som er vedtatt for akuttsykehuset

Prosjektet anbefaler at følgende tilbudskonkurranser blir lyst ut de neste seks ukene:

  • Prosjektering: Utlysing snarest. Oppstart i mai
  • Arkitekt: Utlysing snarest. Oppstart i mai
  • Grunnarbeid: Konkurranse ut medio februar. Byggestart tidlig i juni.
  • Fundament, råbygg og tett bygg: Konkurranse ut i slutten av februar, oppstart mot slutten av august.
  • Teknisk bygg: Utlysing i slutten av februar, oppstart mot slutten av august
  • Boligrigg: Konkurranse ut tidlig i mars, oppstart i midten av august

Kan bli byggestart i juni

– Dersom styret stiller seg bak kontraheringsplanen innebærer det byggestart for akuttsykehuset i juni i år. Vi har foreløpig lagt en plan som gjør det mulig å kontrahere to tredjedeler av alle entrepriser for akuttsykehuset innen utgangen av 2021. I gjennomføringen av de første konkurransene tar HMR forbehold om godkjenning av utvidet låneramme fra Helse Midt-Norge, uttaler Heidi Nilsen, leder for prosjektstyret.

Kilde: Helse Møre og Romsdal

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062